Hvorfor er der forskellige versioner af Windows 10?

Hvorfor er der forskellige versioner af Windows 10?

Share

Har du også undret dig over hvor mange forskellige versioner der findes af Windows 10, og hvorfor? 

Ud over de to Mobile- og Mobile Enterprise-udgaver til smartphones og små tablets findes der fire grundlæggende versioner af Windows 10:

  1. Home til pc’er, tablets og 2-i-1-computere.
  2. Pro, som er udvidet med vigtige faciliteter til virksomheder.
  3. Enterprise med endnu flere kontrolfaciliteter til større firmaer.
  4. Education til skoler og universiteter, og med samme faciliteter som Enterprise.

Hvilken version af Windows 10 skal du gå ind og købe? Det afhænger af det miljø, som pc’en indgår i.

Der er ingen funktions forskel mellem de fire versioner

Den eneste er dog at den digitale assistent Cortana er deaktiveret på Education – og jo i øvrigt i dansk Windows 10 i det hele taget.
Den største forskel på Home og Pro er, at Pro-maskiner kan forbinde sig til et domæne. Det bruger man i virksomheder, så en domæne-server i vid udstrækning kan styre, hvad brugeren på Windows-pc’en må. Pro-maskiner har desuden fjernskrivebord, så man kan fjernstyre andre maskiner og herunder koble sig til et skrivebord på en cloudserver. Desuden er der mulighed for at køre virtuelle miljøer med Hyper-V (andre styresystemer i et vindue), og der er BitLocker, som muliggør diskkryptering.

Se også:  26 ting du måske ikke vidste du kunne gøre med Windows 10

Almindelige hjemmebrugere vil nok ikke savne andet end at kunne oprette virtuelle miljøer, men da må man benytte et alternativ. Fjernskrivebord er et fortræffelig værktøj, men det gratis TeamViewer er et godt fjernstyringsalternativ.

Enterprise indeholder værktøjer, som kan være nyttige i store organisationer, herunder AppLocker (tillader bestemte brugere/grupper at køre bestemte applikationer), Application Virtualization (gør applikationer tilgængelige for en bruger uden at installere dem) og DirectAccess, som giver fjernbrugere sikker adgang til netværksfiler. 

Del denne