Home » Styresystem » Basalt set: Hvordan formaterer jeg min computer?
Basalt set: Hvordan formaterer jeg min computer?

Basalt set: Hvordan formaterer jeg min computer?

Share

Der kan være flere grunde til at formatere en computer. Måske vil du sælge den, smide den ud eller begynde forfra med en ”ren” installation af styresystem m.m.

Fordelen ved en formatering er, at alle data fjernes og ikke kan gendannes, men det skal gøres rigtigt. At slette data er nemlig ikke nok, for der findes programmer, som kan genskabe dem, og ikke alt, hvad vi har haft liggende på en harddisk, kommer jo andre ved. Her kan løsningen så være en formatering.

Der findes flere måder at gøre det på. Her koncentrerer vi os fremgangsmåden i Windows 10.Først klikker du på ”Start” og vælger ”Indstillinger”. Skriv ”nulstil” i søgebjælken. Vælg ”Nulstil denne pc”, og klik på knappen ”Kom i gang”.

Se også:  Guide: Få din pc tilbage i topform

Herefter skal du vælge mellem at gemme dine filer eller fjerne rub og stub. Alternativt klikker du på linket nederst i vinduet: ”Få mere at vide om, hvordan du starter forfra med en ren installation af Windows”. Du ledes hen til en hjælpeside hos Microsoft, hvor du downloader et værktøj til opgaven.

Du kan også benytte den nye ”Fresh Start”-funktion. Funktionen er en del af Windows 10 Creators Update og lægger sig i sikkerhedsprogrammet Defender.

Opdateringen blev rullet ud i april i år, så det er ikke sikkert, den ligger klar til at blive installeret på din pc. Har du den nye funktion, er Defender blevet udvidet med et sikkerhedscenter, hvor du kan vælge muligheden ”Start forfra”. Du får en ren maskine og kan selv vælge, hvad der skal bevares af filer, indstillinger og apps.

Se også:  Guide: Få din pc tilbage i topform

Husk, at skal Windows 10 geninstalleres, skal du bruge et installationsmedie, enten på en USB-nøgle, en dvd eller som en ISO-fil. På www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10 henter du værktøjet, som Windows kalder et mediegenoprettelsesværktøj. Åbn programmet, og vælg ”Opret installationsmedie”. I samme vindue kan du også bede programmet hente de nyeste opgraderinger til din pc. 


TAGS
formatering
oprydning
Systemgendannelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S