Basalt set: Hvordan formaterer jeg min computer?

Basalt set: Hvordan formaterer jeg min computer?

Share

Der kan være flere grunde til at formatere en computer. Måske vil du sælge den, smide den ud eller begynde forfra med en ”ren” installation af styresystem m.m.

Fordelen ved en formatering er, at alle data fjernes og ikke kan gendannes, men det skal gøres rigtigt. At slette data er nemlig ikke nok, for der findes programmer, som kan genskabe dem, og ikke alt, hvad vi har haft liggende på en harddisk, kommer jo andre ved. Her kan løsningen så være en formatering.

Der findes flere måder at gøre det på. Her koncentrerer vi os fremgangsmåden i Windows 10.Først klikker du på ”Start” og vælger ”Indstillinger”. Skriv ”nulstil” i søgebjælken. Vælg ”Nulstil denne pc”, og klik på knappen ”Kom i gang”.

Se også:  Guide: Sådan rydder du ordentligt op i dubletterne

Herefter skal du vælge mellem at gemme dine filer eller fjerne rub og stub. Alternativt klikker du på linket nederst i vinduet: ”Få mere at vide om, hvordan du starter forfra med en ren installation af Windows”. Du ledes hen til en hjælpeside hos Microsoft, hvor du downloader et værktøj til opgaven.

Du kan også benytte den nye ”Fresh Start”-funktion. Funktionen er en del af Windows 10 Creators Update og lægger sig i sikkerhedsprogrammet Defender.

Del denne