Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hvor meget tablet kan man få for tusind kroner?

… overraskende meget, beviser Acer, men en dårlig skærm hæmmer den særdeles prisvenlige Iconia B1.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

At det overhovedet kan lade sig gøre at skabe en bare nogenlunde velfungerende tablet med alt, hvad der dertil hører, er imponerende i sig selv, og må pr. automatik sikre et par stjerner i en test som denne.

At det så oven i købet er lykkes Acer at skabe en enhed, der på mange punkter ligefrem virker imponerende godt, er kun med til at styrke det positive indtryk. Kompromiserne, der følger med den lave pris, fornægter sig imidlertid ikke, og på et kritisk punkt halter Iconia desværre langt efter konkurrenterne.

Billigt design

Til tusind kroner får du selvfølgelig ikke en luksustablet, og det prøver Acer heller ikke at give indtryk af. De har primært tænkt Iconia B1 som en tablet nummer to til den, der allerede har en god tablet, eller som en tablet, man kan give børnene.

Den ligner plastik, føles som plastik, lugter af plastik – den er helt igennem plastik. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for det gør den utrolig let – faktisk er den med sine 320 gram den letteste mini-tablet på markedet, og det giver et andet og mere skødesløst forhold til maskinen end mere eksklusive tablets som eksempelvis iPad.

Det billige design nærmest opfordrer til, at man smider den fra sig i sofaen, dropper den hurtigt ned i tasken uden at pakke den ind i et cover eller lader børnene lege med den uden at få nervøse trækninger. For skulle uheldet være ude, er det trods alt kun 999 kroner man har spenderet.

Fornuftige kompromisser

Med så lav en pris er der selvfølgelig gjort nogle kompromisser. Batteriet er eksempelvis et 2,710 mAh, som ligger i den svage ende sammenlignet med andre tablets. Derudover er der kun 8 GB lagerplads (men mulighed for at udvide med SD-kort) og intet kamera på bagsiden, men trods alt et frontkamera til videochat (på 0,3 megapixel).

Skærmen er 7” og Iconia B1 falder dermed i samme kategori som Nexus 7, der må betragtes som dens nærmeste konkurrent - læs vores anmeldelse af Asus Nexus 7 her.

Iconia B1 har dog ikke helt så gode specifikationer som denne, men en hurtig Mediatek dual core-prosessor på 1,2 GHz, sørger nu alligevel for at Iconia B1 klarer sig fint ved almindeligt medieindhold og afvikler det medfødte Android 4.1 helt uden problemer.

Samtidig er Wi-Fi-forbindelsen så god, at Iconia B1 faktisk håndterer videostreaming bedre end mange konkurrenter.

Dårlig skærm

Det er skærmen, der er Iconia B1s største svaghed. På trods af en anstændig opløsning på 1024 x 600 er billedet udtværet, farverne matte og betragtningsvinklen nærmest ikke eksisterende.

Vinkler man den en smule forsvinder først farverne og derefter hele billedet. Især læsning og det at scrolle gennem Facebook og hjemmesider bliver belastende for øjnene.

Meget for pengene

Der er imidlertid ingen tvivl om, at du får rigtig meget for pengene med Iconia, som alt i alt er en ganske udmærket tablet til de fleste opgaver.

Ikke desto mindre er der dog et langt stykke op til eksempelvis Nexus 7, både hvad angår design, ydelse og features. Asus' tablet koster imidlertid også det dobbelte, så hvis skærmkvaliteten ikke betyder det helt store, og du gerne vil spare nogen penge, er Iconia værd at overveje.