Home » Mobiltelefon » Hvor galt står det til hos Huawei? Vi tog en snak med chefen …
Hvor galt står det til hos Huawei? Vi tog en snak med chefen …

Hvor galt står det til hos Huawei? Vi tog en snak med chefen …

Share

Vi mødtes med den danske chef for Huaweis consumer-forretning, Renke, for at få afklaring på nogle af de spørgsmål, der har hobet sig op i forbindelse med det amerikanske handelsforbud, som har blokeret samarbejdet med vigtige partnere. Er det enden på mobiler fra Huawei eller blot en storm i et glas vand?

Det kan være svært helt finde hoved og hale i sagen, men sikkert er det, at Huawei har været igennem nogle turbolente måneder. Det amerikanske handelsforbud, som Trump foranstaltede i maj, der har sat spørgsmålstegn ved i hvilken grad det vil være muligt for Huawei at fortsætte sin udvikling og produktion af enheder på samme niveau som hidtil. Men hvad er rygter og gætterier, og hvad er reelle facts i? Vi mødtes med Renke, dansk direktør for Huaweis forbruger-afdeling, for at få sagen indefra.

Koster jobs og indtjening på begge sider

På nuværende tidspunkt er handelsforbuddet stadig i kraft, men den amerikanske regering har åbnet op for at virksomheder kan handle med Huawei, hvis handlen ikke udgør en sikkerhedstrussel. Der skal således en særlig tilladelse til.

“Endnu er der ingen virksomheder, der har modtaget tilladelsen, men vi ser beslutningen som et positivt signal, der peger i den rigtige retning for en opløsning af blokaden, som i virkeligheden ikke har meget med os at gøre, men er konsekvens af handelsstridigheder mellem Kina og USA i “, fortæller Renke, der samtidig anskuer chancerne for at Huawei bliver taget af den såkaldte entity list i nær fremtid ret positivt.

Se også:  De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu

“Handelskrigen rammer ikke kun os, men i ligeså høj grad amerikanske virksomheder. Den koster jobs og indtjening, og derfor er der også mange amerikanske virksomheder, der er gået ud og bedt om en ophævelse. Det gælder blandt andet Qualcomm, som leverer chips til visse af vores produkter. Vi mærker en stor støtte fra vores amerikanske samarbejdspartnere og et ønske om at blokaden ophører hurtigst muligt”, siger Renke.

Kan klare sig uden USA

Men hvad hvis det ikke sker – hvis Huawei forbliver på den sorte liste og ingen amerikanske virksomheden får tilladelse til at handle med producenten?

“Vi har en plan b. Vi kan opbygge en forsyningskæde, der er fuldstændig uafhængig af amerikanske virksomheder og vi har vores eget styresystem. Men på nuværende tidspunkt er der ingen grund til at afvige fra den kurs vi hele tiden har sat. Det er faktisk kun 0,93 procent af den nyeste topmobil P30 Pro, der stammer fra amerikanske leverandører. Det vil være relativt nemt at erstatte de dele.

Når det gælder Google, har vi fortsat adgang til de dele af Android-systemet, der er nødvendige for at kunne leverer en optimal brugeroplevelse. En stor del af brugerfladen i vores smartphones har vi selv skabt, og derigennem har vi faktisk også ydet et betydeligt bidrag til Android-systemet. Den hurtige filhåndtering, som nu er en integreret del af Android, stammer eksempelvis fra Huawei.

Se også:  Nu kommer Huaweis helt eget mobilsystem til Danmark

Android-systemet er ikke kun Googles, men i høj grad et fælles projekt, formet af de producenter, der anvender systemet i deres enheder. Så spørgsmålet er, hvorvidt man overhovedet vil kunne udelukke os. Vi kommer til at opdatere en lang række af vores eksisterende smartphones til Android Q, den næste store version af systemet, og allerede i næste uge kan vi præsentere EMUI 10, som vil bygge på denne platform. På software-fronten er vores smartphones således sikret langt ud i fremtiden”, fortæller Renke.

Eget styresystem

Huawei er dog på trapperne med deres helt eget styresystem. Rygterne har sagt, at det vil blive en erstatning for Android, men det er ikke planen.

“Harmony har et andet formål. Det er et universalt system, som kan bruges i tv’er, biler, smart home-produkter og meget andet. Det er ikke en erstatning for Android. Det kan bruges sideløbende, som en overbygning, så brugeren får flere valg”, forklarer Renke.

TAGS
Huawei
Mobiltelefon
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S