Home » AOD Pro » Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud
Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud

Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud

Share
Pas på kunstig intelligens

Det siger sig selv, at den dag, kvantecomputeren står fiks og færdig, vil det give adgang til en regnekraft, vi i dag knapt nok kan fatte. Men der er ingen tvivl om, at vi får god brug for den, for kunstig intelligens står ligeledes på spring for at blive en del af vores hverdag. Denne teknologi er faktisk allerede taget i brug. Det er imidlertid en af de teknologitendenser, Charlotte Holm Billund mener skal være under skarp observation af lovgiverne.

”Kunstig intelligens vil få meget stor betydning for innovationsdriften, og den rummer et kæmpe potentiale. Men som samfund er det også en teknologi, vi skal have hånd i hanke med, da den rummer en lang række etiske udfordringer, for eksempel i form af den måde, vi ønsker at anvende ansigtsgenkendelse på. Jeg er ret sikker på, vi ikke er interesseret i kinesiske forhold,” forklarer Charlotte Holm Billund.

I dagspressen har vi alle hørt om, hvorledes det kinesiske styre anvender ansigtsgenkendelse til at holde befolkningen i ganske stramme tøjler, og det har givet anledning til frygt for, hvad vi vil anvende AI til på vores breddegrader. Det skal undgås, og derfor er Danmark en af de i alt 19 medlemsstater i EU, der har indført en national strategi for anvendelsen af kunstig intelligens.

Se også:  Klumme: Skån de sarte robotter

”I min optik er det vigtigt, at vi ikke lader frygt begrænse innovationen inden for eksempelvis sundhedsvæsenet, men det er klart, at vi skal være meget opmærksom på de faldgruber, teknologien rummer,” siger Charlotte Holm Billund videre.

Hun føjer til, at vi som mennesker heller ikke skal være bange for at blive overflødige, for selv om kunstig intelligens kan meget, kan vi mennesker træffe mere nuancerede beslutninger.

Teknologisk treenighed

Det skal forstås på den måde, at kunstig intelligens frem for alt skal ses i det sweetspot, der også rummer blandt andet 5G og automatisering. Den treenighed vil for alvor byde på et teknologiboost, vi kommer til at mærke, og ifølge Charlotte Holm Billund handler det om at teste en masse anvendelsesområder af og så ikke mindst have en holdning omkring, hvad vi skal bruge dem til.

”Det er ikke selve teknologien, vi skal være bekymrede for, men vi skal være opmærksomme på, hvorledes den anvendes”, siger hun. En af de teknologier, hun til gengæld tror, vil dø ud, er edge-computing med distribue-rede data og applikationer tæt på brugerne. Der er ikke nogen tvivl om, at de mange kræfter i 5G i samarbejde med skyen og løsninger som software-as-a-service i sidste ende vil dræbe edge som begreb, forklarer Charlotte Holm Billund.

5 netværkstrends lige nu

Netværksgiganten Cisco ser fem klare tendenser for den kommende tid. Her er de kort fortalt.

  1. Sikkerhed omfatter hjemmekontoret Medarbejdere, der arbejder hjemmefra, er særligt sårbare over for cyberangreb, når de får adgang til virksomhedens applikationer og data via personlige enheder eller forbindelser. Det vil virksomhederne adressere.
  2. Sikkert netværk på arbejdspladsen Organisationerne erkender nu vigtigheden af ​​at skabe mere sikre og adskilte netværksmiljøer for medarbejdere, gæster og kunder.
  3. Facilitering af multicloud Multicloud giver større modstandskraft, derfor vil virksomhederne tage denne strategi til sig.
  4. Automatisk gendannelse Automatisering har mange fordele, især når det handler om at gendanne data efter nedbrud og angreb.
  5. Smartere analyse For at kunne styre den voksende mængde data og netværkenes kompleksitet – og den deraf følgende strøm af netværksproblemer – vil it-afdelinger gå efter AI-aktiveret analyse.
Se også:  Moores lov lever forbavsende godt

TAGS
5G
AI
aod pro
Kunstig intelligens
kvantecomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S