Home » Kunstig intelligens » Hvis pattegrise kunne elske AI ville de sikkert gøre det
Hvis pattegrise kunne elske AI ville de sikkert gøre det

Hvis pattegrise kunne elske AI ville de sikkert gøre det

Share

Den danske virksomhed PorcoVision tilbyder nu en kameraløsning, som ved hjælp af kunstig intelligens kan realtidsovervåge fødslen af grise og advare om problemer

En landmands opgaver er mange, så den enkelte landmand kan ikke overvåge sin grisebestand døgnet rundt. For at løse problemet med dødsraten hos nyfødte grise har tre danske iværksættere skabt virksomheden PorcoVision, der med brug af kunstig intelligens har til formål at redde pattegrise ved fødslen og i sidste ende skabe større omsætning for landmændene. Pattegrise ville utvivlsomt være meget taknemmelige over for denne form for AI, hvis de ellers var i stand til det.

PorcoVision består af kameraer, der i real-time kan overvåge de søer, der skal fare, og med kunstig intelligens kan systemet registrere, hvor lang tid den pågældende so er om at føde. Hvis tidsintervallet mellem fødslen af hver gris bliver alarmerende, giver den besked på landmandens mobiltelefon.

Se også:  Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud
Udtaget til europæisk accelerationsprogram

Det nye system er så god en idé, at PorcoVision er blevet udtaget til en plads i det europæiske accelerationsprogram for robotteknologivirksomheder ved navn RobotUnion, der skal støtte og finansiere projekter inden for europæisk robotindustri. EU’s robotprogram bliver i Danmark repræsenteret af MADE, Teknologisk Institut og Odense Kommune, og RobotUnion modtog 226 ansøgninger i den anden runde af ansøgningsprogrammet. Her var Porcovision en af de 44 virksomheder, der er udvalgt til at gå videre.

Faglig leder fra Teknologisk Institut, Thomas Sølund, glæder sig over det høje niveau i ansøgninger og udtaler i en pressemeddelelse.

”Det har været ansøgninger af rigtig høj kvalitet, vi har set i den her ansøgningsrunde, og feltet har været enormt stærkt. Det vidner om, at der generelt er flere og flere robot-startups i Europa, der gør det virkelig godt.”


TAGS
AI
Kunstig intelligens
Pattegrise

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S