Home » Internet » Hvilken browser skal du vælge?
Hvilken browser skal du
vælge?

Hvilken browser skal du vælge?

Share

Windows browservalg kan ramme dig når som helst. Er du klar til at træffe beslutningen om hvilken browser, der skal varetage dine internetvaner? Hvis ikke kan du her læse en introduktion til de 12 kandidater, så du kan træffe den rigtige afgørelse

Er du eksisterende Windows-bruger, kan du når som helst blive mødt med Windows browservalg under en systemopdatering. Skal du til at installere Windows på en ny maskine, kommer du til at møde det undervejs i installationen.

Så der er ingen vej uden om. Efter strenge ordre fra EU-kommisionen må Microsoft ikke længere præinstallere deres Internet Explorer som standard på de europæiske Windows-udgaver. Så du skal altså vælge, hvilken browser du vil have på din maskine. Du kan selvfølgelig sagtens have flere – hvilket i mange tilfælde vil være en god ide – men de fleste vil formentligt have en særlig browser, de bruger som standard.

I det følgende vil vi forsøge at guide dig frem til den, der er helt rigtig til dig.

´

[pt id=’2005036′ size=’large’ link=’file’]

 

Internet Explorer: Den solide men gumpetunge kæmpe

Internet Explorer kan på sin vis betragtes som browsernes pendant til Mærsk. Solid og stabil men en anelse konservativ og gumpetung. Det er den sikreste browser på markedet. Til internetshopping og netbank er den derfor det oplagte valg. På hastighedsfronten er den langt fra den stærkeste, og det er mange år siden den har haft noget særligt at komme med i forhold til spændende nye features. Med version 8 er der imidlertid strammet op og Internet Explorer 9 skulle blive endnu bedre. IE er dermed igen ved at ligne en god og tidssvarende – om end lidt kedelig – browser.

[pt id=’2003164′ size=’large’ link=’file’]

 

Firefox: Ildræven med de mange muligheder

Mozillas Firefox er den største konkurrent til Internet Explorer og har længe været det populære valg hos dem, der blev trætte af Internet Explorer og ønskede noget, der var lidt mere spændende og fremme på beatet. Ildræven har da også mange fordele. Hastigheden er glimrende, sikkerheden er upåklagelig og mulighederne for at tilpasse og udvide er nærmest uendelige. De mange tusinde add-ons, der gratis kan tilføjes er således et kæmpe plus, og det der gør Firefox til den mest alsidige browser på markedet.

[pt id=’2003464′ size=’large’ link=’file’]

 

Chrome: Nettet på den nemme måde

Hvis nogen kender nettet er det Google. IT-giganten har i forvejen defineret en betragtelig del af vores internetvaner, så hvad er mere naturligt, end at de giver os det ultimative værktøj til at udnytte dem. Første gang du møder Chrome, tænker du måske, at browseren virker lidt for simpel til at dække dine behov. Men prøv at arbejde med den og se, om den ikke lige præcis giver dig det du skal bruge uden overflødigt udenomspjank. Websøgning foregår fra adresselinjen, bogmærkemenuen er enkel og overskuelig, og der er ikke ligegyldige ikoner, der fylder op. Chrome har hidtil ligget overlegent i front på hastighedsfronten, men har nu fået konkurrence fra Norden.

Se også:  10 nyttige tips til Google Chrome

[pt id=’2007006′ size=’large’ link=’file’]

 

Opera: Den fjerlette fjeldnisse

Norske Opera hævder nu at have overtaget førstepladsen som den hurtigste browser. Om det er sandt, skal vi ikke kunne sige, men Opera giver i hvert fald rigtig fine muligheder for at surfe hurtigt og flydende på nettet, selv på svage computere med langsomme forbindelser. Det sørger Turbo-funktionen for. Ligesom på Chrome får du desuden en overskuelig brugerflade, der dog giver flere muligheder for at justere og tilpasse. Unite-funktionen er en unik egenskab, der lader dig dele filer direkte over browseren og streame medie-indhold til andre computere eller bærbare enheder.

[pt id=’2007007′ size=’large’ link=’file’]

 

Safari: Letvægtsbrowser med Mac-attitude

Hidtil var Safari kun relevant for dem på Mac. Nu er den imidlertid også tilgængelig for pc-brugere. Bortset fra det umiskendelige Mac-look tilføjer den ikke meget nyt i forhold til de andre browsere, men er yderst simpel og brugervenlig at arbejde med, præcis som vi kender det fra Jobs og æble-holdet. På hastighedsfronten er den desuden en af de absolut stærkeste.

Se også:  Sådan fungerer inkognito-søgning ude på nettet

De andre: Outsidere med hver sine styrker

Selvom de fem vi her har nævnt er de ubetinget største, er der også andre browsere derude. Windows’ browservalg giver dig mulighed for at vælge 7 mindre af slagsen, og hvem ved – selvom de ikke er de største er det måske lige netop en af disse, der passer bedst til dine behov.

Maxthon er en kinesisk browser bygget over IE, der rummer rigtig mange spændende muligheder, mens Flock er en mere begrænset brower, som er optimeret til sociale netværk. Avant Browser er en velfungerende men ret basal browser, mens K-Meleon og Sleipnir er hurtige og fleksible browsere med gode tilpasningsmuligheder. AOL er en lidt konservativ men ganske udmærket browser, mens SlimBrowser er en hurtig og sikker browser med mange nyttige funktioner til at gøre weboplevelsen mere enkel og ubesværet.

Held og lykke med valget!


TAGS
browser
browservalg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S