Home » Software » Windows 10-apps til noter – hvilken er bedst?
Windows 10-apps til noter – hvilken er bedst?

Windows 10-apps til noter – hvilken er bedst?

Share

Noter tages da på computeren. Men hvilke apps til noter skal man vælge? 

Digitale noter vil aldrig kunne erstatte enkelheden i en fysisk notesbog, men der findes forskellige fordele ved at bruge en pc og smartphone fremfor kuglepen og papir.

Fyldte notesbøger og optegnelser kan hurtigt fremstå lasede og besværlige, og skal du finde specifikke oplysninger, er det lidt af en arbejdskrævende opgave. Især, hvis du samler betydelige mængder af noter eller forskningsmateriale til et storstilet projekt.

Det er her, de organisatoriske funktioner i Windows-apps som OneNote, Evernote, Quyre og Plumbargo hurtigt viser deres værd. Medieklip, links, tagging, søgning og deling er kernen i denne slags apps, som alle kan hentes fra Microsoft Store. Men hvilken en skal du vælge og hvorfor? Vi har kigget nærmere på 4 gode bud og bedømt dem hver i sær med en samlet vurdering.

1. OneNote
Gratis 

Siden Windows’ OneNote gik fra at være en Office-tilføjelse til en del af den præinstallerede programpakke Essentials, har appen vundet stor popularitet. Især på grund af dybden i de organisatoriske funktioner. Hver notesbog består af faner kaldet sektioner. Hver sektion kan indeholde et ubegrænset antal sider. Siderne bruges til at organisere noter med, og hver enkelt side er et endeløst lærred for ideer.

På en OneNote-side kan noterne tilføjes i fri form. De arrangeres i bokselementer, der kan flyttes, skaleres og formateres, og de kan indeholde billeder, weblinks, videoer, lyd og endda dokumenter.

OneNote har en brugerflade med et bånd, som du sikkert allerede kender, hvis du er Office-bruger. Fanen ”Hjem” er udstyret med tekst-formateringsværktøjer, mens du under ”Indsæt” kan tilføje tabeller, links, billeder og fotos fra din computers indbyggede kamera. Du kan også tilføje vedhæftede filer, datoer og tidspunkter etc. OneNote bruger din OneDrive-konto. Med en gratis konto får du 5 GB lagerplads.

 

OneNote er med sine gode organisationsredskaber og -funktioner et uendeligt lager, hvor du kan skitsere dine ideer.

OneNote er med sine gode organisationsredskaber og -funktioner et uendeligt lager, hvor du kan skitsere dine ideer.

Samlet vurding: 4.5/5 stjerner

2. EverNote
Gratis (basisudgaven)

EverNote er en slags digitalt arkivskab til dine noter. Hver note har en titel, et inputfelt til tilføjelse af tags, tid og sted samt et redigeringsvindue, hvor du kan trække filer ind eller skrive i. Når du skriver, vises et formateringsbånd med mulighed for at lave nummererede lister, lister med punkttegn og tjeklister. Du kan også indsætte tabeller, optage lyd og dele en note.

Brugerfladens design, som er opdelt i tre søjler, gør det nemt at skifte mellem noter og notesbøger. Især på grund af sidebjælken med blandt andet punktet ”Genveje” og listen over de noter, du senest har haft åben.

Skriv et ord i EverNotes søgefelt, og programmet søger ikke kun gennem dine noter og tags. Det søger også i billeder, der indeholder skrevne og indtastede tegn.Andetsteds i programmet vil Atlas-visningen plotte dine noter ind på et kort, hvis de er geotagget. Noter synkroniseres i skyen, så du har brug for en konto. Med en gratis konto får du 60 MB lagerplads til upload pr. måned.

For brugere med en gratis konto har EverNote fået en begrænsning på synkronisering mellem maksimalt to enheder. Det kan være bøvlet.

For brugere med en gratis konto har EverNote fået en begrænsning på synkronisering mellem maksimalt to enheder. Det kan være bøvlet.

Samlet virdering: 4/4 stjerner 

TAGS
app til noter
digitale noter
Evernote
onenote
Plumbago
Quyre

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S