Home » Sikkerhed » Hvert andet barn surfer uden opsyn
Hvert andet barn surfer uden opsyn

Hvert andet barn surfer uden opsyn

Share

Kun halvdelen af de danske forældre gør en aktiv indsats for at forhindre, at deres børn får adgang til upassende indhold på internettet

Kaspersky Lab har netop gennemført en undersøgelse om danske børns internetbrug. Resultatet viser, at 86,9 procent af danskernes børn over 3 år har lov til at surfe på internettet, når de er hjemme. 84 procent har et antivirusprogram installeret, som beskytter den computer, barnet anvender.

Til gengæld angiver halvdelen af de adspurgte danskere i undersøgelsen, at de ikke gør en aktiv indsats for at forhindre, at deres børn kommer ind på sider med et upassende indhold, når de surfer på internettet.

Se også:  Vind årets bedste sikkerhedspakke

»Vi vil gerne begynde med at rose danskerne, da en relativt høj procentdel af brugerne har en antivirusløsning installeret på deres computer. Det vidner om, at rigtig mange danskere forstår og respekterer den lurende trussel, der ligger i at færdes ubeskyttet på internettet,« siger David Jacoby, senior security researcher fra Kaspersky Lab og fortsætter:

»Men samtidig lader det til, at mange forældre tager lidt for løst på deres børns internetbrug. Beskyttelsesniveauet skal modsvare truslen, og derfor mener vi også, at flere forældre bør sætte sig bedre ind i, hvordan de kan holde deres børn sikre på internettet.«

David Jacoby og Kaspersky Lab opfordrer til, at flere forældre benytter sig af sikkerhedssoftware, som indeholder forældrekontrol-funktionalitet. Kun 21,7 procent i undersøgelsen svarer, at de bruger voksenkontrol til at beskytte deres børn mod upassende indhold på internettet.

Se også:  God it-sikkerhed er et fælles ansvar

Med forældrekontrol installeret på computeren får forældre blandt andet mulighed for at begrænse den tid, deres børn bruger foran computerskærmen. Man kan også blokere adgangen til prædefineret webindhold, og man kan holde opsyn med brugen af e-mail og sociale medier såsom Facebook, YouTube og MSN, så barnet eksempelvis ikke bliver lokket til at opgive hjemmeadresse eller telefonnummer.


TAGS
forældrekontrol
kaspersky

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S