Home » Mobiltelefon » Hver tiende dansker vil hellere undvære sex end deres smartphone
Hver tiende dansker vil hellere undvære sex end deres smartphone

Hver tiende dansker vil hellere undvære sex end deres smartphone

Share

Smartphonen er blevet en uundværlig del af danskernes digitale hverdag. Hele 80 pct. har altid deres smartphone inden for en rækkevidde på kun to meter, 40 pct. kigger på deres smartphone som det første, når de vågner om morgenen, og hver tiende dansker vil hellere undvære sex end deres smartphone. Det viser en ny undersøgelse for OnePlus

Føler du dig afhængig af din smartphone? Så er du langt fra den eneste. En ny undersøgelse foretaget af OnePoll for OnePlus blandt 9.000 europæere mellem 18-35 år viser nemlig, at smartphonen på tværs af Europa er blevet en fast del af forbrugernes digitale hverdag.

Her fremgår det bl.a., at danskerne i gennemsnit bruger deres smartphone i 5,2 timer om dagen og at syv ud af 10 har deres smartphone liggende på natbordet. Samtidig viser undersøgelsen, at 40 pct. tjekker smartphonen som det allerførste, når de vågner om morgenen.

Hvad vil du helst undvære: Din smartphone eller sex?

Et liv uden en smartphone er for mange helt utænkeligt, men hvor langt vil forbrugerne egentlig gå for muligheden for at kunne være online, hvor som helst når som helst?

Ifølge undersøgelsen vil danskerne gå ret langt. Her svarer hver tiende dansker (11,2 pct.), at de hellere vil undvære sex end deres smartphone, mens hele 42 pct. svarer, at de hellere vil undvære alkohol.

Se også:  CES: Samsung klar med Galaxy S21 FE – det bedste fra topmobilerne til en skarpere pris

Der er endda danskere, der hellere vil ofre tætte relationer end at skulle undvære deres smartphone. 7 pct. svarer, at de hellere vil have deres smartphone end deres partner, mens 6 pct. svarer, at de godt kunne undvære deres bedste ven, hvis det betød, at de fortsat kunne beholde deres smartphone.

COVID-19 har sat skub i mobil gaming

Danskerne har ifm. nedlukningen været mere hjemme end normalt, og dét har haft en tydelig effekt på den digitale adfærd. I undersøgelsen svarer 59 pct. af danskerne, at de under pandemien har brugt mere smartphone-tid end normalt, og knap en tredjedel (28 pct.) svarer, at de har brugt markant mere tid på deres smartphone.

I undersøgelsen bliver danskerne også spurgt, hvilke apps de har brugt mere tid på i det forgangne år på grund af corona-pandemien. Her svarer over halvdelen (51 pct.) sociale medier, mens hele 41. pct. svarer gaming apps. Tredjepladsen over mest anvendte apps under corona går til streaming apps (39 pct.) efterfulgt af besked apps (26 pct.) og shopping apps (25 pct.).

Se også:  Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i lækker letvægtsmobil
Lavt batteri kan give sved på panden

Hvis man hører til den gruppe, der bruger sin smartphone til alt fra arbejde til streaming over spil og film til nyheder, så sætter man pris på god batterilevetid. Dette understreges også i rapporten, hvor hele 60 pct. af danskerne svarer, at de har oplevet en angstlignende tilstand, hvis deres smartphone er ved at løbe tør for strøm i situationer, hvor de ikke har adgang til en oplader.

“Vi ved, hvor vigtigt det er for forbrugerne, at deres smartphone altid er opladt og kan tages i brug på alle tidspunkter i døgnet. Netop derfor understøtter den nye OnePlus N10 også WarpCharge, hvilket betyder mindre tid i opladeren og mere tid til at kommunikere med venner og familie,” siger Tuomas Lampen, Head of European Strategy for OnePlus.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen “Nomophobia” er foretaget af OnePoll på vegne af OnePlus og undersøger smartphone-forbruget blandt 9.000 brugere i alderen 18-35 år på tværs af Danmark, Storbritannien, Finland, Holland, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Data er indsamlet i perioden 18.11.2020 – 01.12.2020.


TAGS
OnePlus
sex
smartphone
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S