Home » Hjemmeunderholdning » Hver syvende dansker ser stadig VHS
Hver syvende dansker ser stadig VHS

Hver syvende dansker ser stadig VHS

Share

Masser af nostalgi-teknologi i de danske stuer. Trods SmartTv, streaming-tjenester og gratis underholdning på mobilen er der fortsat en stor gruppe danskere, der ser gammeldags videofilm på VHS

Det viser en rundspørge foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger 14 pct., at de har en VHS-afspiller stående, og at den stadig er i brug.

Også stereoanlæg og DVD-afspillere er eksempler på elektronikprodukter, der har vist sig at være meget svære at slå af banen.

“Det er absolut tankevækkende, at danskerne stadig holder fast i den teknologi, de har kendt og holdt af gennem årtier. Selv om det efterhånden kun er samlere og nostalgikere, der køber VHS-bånd på internettet, er der tilsyneladende tusindvis af danskere, der stadig har hjemmevideoer og gamle film stående i reolen”, siger medieekspert i Deloitte Frederik Behnk.

Mest de ældre

Det er dog især de ældre generationer, der er gladest for de gamle videobånd.

Se også:  Du troede de var væk? Men de findes stadig!

“Blandt danskerne under 40 år siger blot 5 pct., at de ejer en VHS-afspiller, som stadig er i brug. Det tal stiger til 27 pct. for danskerne over 60 år. Derfor må man tro, at de gamle videomaskiner på et tidspunkt har udtjent deres værnepligt, men den udvikling går altså væsentligt langsommere, end man umiddelbart skulle tro”, siger Frederik Behnk.

Gammel teknologi lever stadig

Også DVD-maskiner og stereoanlæg er en fast bestanddel i mange danske stuer.

“Selv om DVD-maskinen er langt nyere end VHS-afspilleren, er den også blevet overhalet indenom af moderne streaming-tjenester. 55 pct. af danskerne har dog stadig en DVD-maskine, som er i brug, mens 53 pct. fortsat spiller musik på stereoanlægget. Den gamle teknologi holder altså ved”, siger Frederik Behnk.

Kan være penge værd

Ifølge Frederik Behnk kan der være god økonomi i at kigge sit VHS-lager igennem, hvis man da ikke for længst har smidt det ud:

Se også:  Dette minikamera er nok nemmere til foto og video end mobilen

“Har man fx de helt rigtige filmklassikere på lager, kan de faktisk være mange penge værd for samlere. Der er flere eksempler på VHS-bånd, der er solgt for tusindvis af kroner på auktioner på internettet. Så inden man smider hele samlingen i containeren, kan det altså godt betale sig at se, om der skulle ligge et stykke genbrugsguld gemt imellem båndene”.

Ud over de 14 pct., der stadig bruger deres VHS-maskine, har 24 pct. af danskerne en maskine stående passivt i deres hjem.

Fakta fra undersøgelsen:

Så mange danskere anvender stadig de gamle elektronikapparater:

14 pct. bruger deres VHS-maskine
53 pct. bruger deres stereoanlæg
55 pct. bruger deres DVD-afspiller

Tallene er baseret på i alt 1029 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.


TAGS
VHS
Video

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S