Home » Stationær computer » Hvem sidder der bag skærmen?
Hvem sidder der bag skærmen?

Hvem sidder der bag skærmen?

Share

Der dukker hele tiden nye alt-i-en computere op, men Apple er stadig
saftigst. iMac er kommet i en kernesund 24 tommer udgave, der også
kører Windows Vista uden brok

Apples nye 24 tommer iMac er klar til at rykke, lige fra du skræller papkassen af den. Og på Alt om DATA’s redaktion samledes hurtigt en lille skare omkring de 24 sølvfarvede tommer, da vi et par minutter efter at have åbnet kassen satte en HD-video i gang på den brede, spillevende skærm.

Skærm i verdensklasse

Skærmpanelet alene står vel for en 4-5.000 kroner af de i alt 11.000 kroner, som den billigste 24 tommer iMac koster, hvis man skulle ud og købe en tilsvarende skærm for sig selv. Og det er i dén grad til at se. Det store panel leverer flotte farver og giver ikke bare mere legeplads, men kan også vise fuld HD med sin opløsning på 1920×1200 pixel.

Designet er gennemført elegant, og selvom toppen af skærmen i den grad får varmen, når man stresser hardwaren, er vi stadig et stykke fra åben ild. Og der kommer aldrig en blæselyd fra iMac’en.

De smukke linjer er videreført i et minimalt keyboard, som også er med i kassen – men det er da mærkeligt, at der ikke følger trådløst tastatur og mus med. Apple burde her følge ideen om den ledningsfri computer helt til dørs, når de nu har formået at proppe al hardwaren ind i, hvad der svarer til en pizzaæske.

Se også:  Ny iPhone i aften: Det kan du forvente

Meget lidt nyt

Bag skærmen er der i realiteten ikke sket det store i den ny iMac. Der er kommet endnu en usb 2.0-port til i forhold til tidligere, og så er Mini DVI-udgangen skiftet med Apples nye Mini DisplayPort. I vores testmodel er det Intels 2.66GHz Core 2 Duo, som svinger hammeren sammen med 4GB 1066MHz DDR3 ram.

Du får en 640GB harddisk og det noget sløje GeForce 9400M grafikkort – og her sidder problemet. For du skal op i en af de to større, og betragteligt dyrere, konfigurationer af maskinen for at få et grafikkort, der kan gøre iMac’en rigtig farlig.

Der er ingen slinger i Apple-valsen, når det gælder kontorarbejde, websurf eller video. Det er det en fornøjelse at arbejde med skærmen og hastigheden i OS X er flot. Men hvad med i Windows Vista?

iMac Vista

For at måle på hardwaren bestemte vi os for at installere Windows Vista Ultimate 32bit på iMac’en med Apple-programmet BootCamp – og det var en særdeles positiv oplevelse.

Når du åbner BootCamp i OS X, bliver du bedt om at printe en vejledning ud – den er god at have, men næsten ikke nødvendig. For på skærmen bliver du guidet gennem partitionering af harddisken, formatering af samme og installation af Vista. Det tog ikke mere end en lille times tid at klare det hele, og åbne Vista.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler: Dyre modeller dominerer

Når installationen er overstået et det let at smide den medfølgende Mac OS-cd i drevet, og installere BootCamp til Windows. Så klarer systemet selv at installere Windows-drivere, og du får en lille BootCamp-menu, hvor du kan vælge hvilket styresystem, der skal boote op, når du tænder maskinen. Elegant og intuitivt fra Apples side.

Grafikken halter

I Windows Experience Index scorer maskinen 5,3 – hvor det er 3D-grafikken, der trækker ned. Og samme billede bliver endnu mere tydeligt efter en tur i 3Dmark 06, hvor iMac’en scorer pauvre 2003 3Dmarks. I 3Dmark Vantage er scoren lige så sløj med 520 – men hver gang leverer cpu’en varen, og grafikken halter.

Det var umuligt at få Vista-iMac’en til at godtage den nyeste NVIDIA-driver, så pointene skal nok ikke tages 100 procent for pålydende, men billedet er ikke til at tage fejl af:

Den billigste 24 tommer iMac er ikke nogen spillemaskine. Det er en elegant kontor-, musik- og video-all-rounder, der tilmed giver dig let adgang til to styresystemer. Uanset hvordan du vender og drejer den, så ser den tæskegodt ud. Men er det nok til, at du skal smide 11.000 kroner efter den? Det er en smagssag – og dem med god smag og et moderat behov vil nok sige et fuldt forståeligt: ja tak.


Apple iMac 24"
  • Støj
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

For små grafiske muskler og ringe muligheder for udvidelser trækker
ned, mens skærm og design giver plusser. iMac’en er en fremragende
all-round’er.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Apple
geforce
OS X
Vista

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S