Home » Andet » Dét kan du forvente af teknologien i 2010
Dét kan du forvente af teknologien i 2010

Dét kan du forvente af teknologien i 2010

Share

Alt om DATA pudser krystalkuglen og kaster et lille blik på de tendenser, der vil komme til at præge teknologi-verdenen i det nye år.

2009 har været et spændende år med mange store nyheder og fremskridt på teknologi-fronten. Meget tyder på, at 2010 bliver mindst ligeså spændende. Alt om DATA har trukket et par af de væsentligste tendenser frem, som du kan forvente at mærke meget mere til i det kommende år:

– Cloud: Flere og flere opgaver rykkes til nettet. Udviklingen har længe stået på, men vil for alvor tage fart i 2010. Lagringen af vores data vil i stigende grad rykke sig fra de fysiske drev i hjemmet til online lager-løsninger. Det samme gælder kontoropgaver, medieforbrug, billedbehandling og meget andet.

Se også:  Google udtaler sig for første gang om Huawei-sagen - og kommer med en advarsel

– Google!: Ja, så enkelt kan det siges. 2010 bliver Googles år. Selvom Microsoft har forsøgt med alle midler at fravriste dem positionen, er Google stadig den ubestridte konge af internetsøgning. IT-giganten breder sig imidlertid også ud til flere og flere andre områder. 2010 bliver således året, hvor vi for alvor vil opleve Google som en allestedsnærværende spiller på markedet. Hele 2009 har Google gjort sig klar til at slå igennem på de væsentligste IT-områder og er i 2010 parat med et styresystem – Chrome OS – en telefon – Nexus One – en netbook og sandsynligvis en hel masse andre tiltag, som vil styrke deres position, og få det til at ryste i bukserne rundt omkring på Microsoft-kontorerne.

Se også:  15 stærke tips til Google Maps

– Grøn teknologi: På trods af et katastrofalt klima-topmøde rykker den grønne udvikling heldigvis fortsat videre på it-området. I 2010 vil vi således se en yderligere indsats for at lave miljøvenlige elektronik-produkter. Den grønne tilgang vil blive en integreret og en naturlig del af produkterne, som bliver udviklet med mindre strømforbrug og i genbrugelige materialer.

– Sociale netværk: De fleste har efterhånden stiftet bekendtskab med Facebook og Twitter. 2010 bliver imidlertid året, hvor de sociale netværk skifter status fra useriøst netfjolleri til en helt naturlig del af hverdagen. Facebook-generationen er ved at vokse op og tager de sociale netværk med sig i fritidslivet såvel som arbejdslivet.


TAGS
Cloud
Google
miljø
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S