Home » Bilen » Hvad med en gratis elbil?
Hvad med en gratis elbil?

Hvad med en gratis elbil?

Share

Der er kæmpe forskel på, hvordan elbiler beskattes og støttes rundt om i Europa. I Tyskland kan en Elektroauto være helt gratis. I Danmark er registreringsafgiften endnu lav, men snart sker der noget nyt.

Ja, det er sandt: Du kan få en helt gratis elbil. Det kræver blot, at du flytter syd for grænsen. I Tyskland er statsstøtten til Elektroautos så stor, at du kan gå ind til en forhandler, underskrive en leasingkontrakt og køre af sted i en Renault Zoe uden at skulle betale en euro.

Depositummet og de 125 euro i månedlig betaling dækkes ifølge en nylig artikel på Forbes.com af den tyske stat. Ikke så overraskende er forhandleren bag tilbuddet, König, blevet overrendt af kunder i en grad, så man ikke kan imødekomme efterspørgslen.

Stor forskel på tilskuddene

Tilskuddene til elbiler varierer voldsomt i de forskellige europæiske lande. Ifølge Forbes.com giver man i Kroatien 11.800 euro i støtte, i Rumænien 11.100 euro, i Tyskland og Polen 9900 euro og i Frankrig 7700 euro, mens Spanien foretrækker at støtte benzin- og dieselbiler.

Se også:  Oplades så hurtigt som en benzinbil tankes: Vild elbil fra Volkswagen på vej

I Norge er det også særdeles gunstigt at køre i elbil. Her er nemlig slet ingen registreringsafgift. Nordmændene skal heller ikke betale vejafgifter og kan parkere gratis i byerne. Af samme grund bliver der solgt langt flere elbiler i Norge end i Danmark.

Nyt om afgifter i Danmark

Men hvordan ser det så ud herhjemme – er vi også på vej mod gratis tilstande?

Ikke helt. I Danmark skal der her i 2020 ikke betales registreringsafgift af elbiler til under 400.000 kr., og man kan få et batterifradrag i registreringsafgiften på 1700 kr. pr. kWh, dog op til højst 45 kWh.

Det gør måske ikke – som i Tyskland – elbilen noget nær gratis at køre rundt i, men det gør den mere konkurrencedygtig i sammenligning med de mange billige biler drevet af fossilt brændstof.

Se også:  Apple på vej med en elbil: Kan være klar allerede næste år

Fra 2021 og i årene fremover vil der imidlertid ske en markant stigning i registreringsafgiften herhjemme, medmindre gældende lovgivning ændres. Og det kan godt ske.

Regeringen har nedsat en kommission, Elbilkommissionen (også kaldet Eldrup-kommissionen efter formanden Anders Eldrup), som blandt andet skal se på fremtidens beskatning af nul- og lavemissions-biler. Kommissionen ventes her til sommer at offentliggøre sine anbefalinger, og de kan få afgørende betydning for, om elbilen er attraktiv for de danske bilister de kommende år. Elbil-entusiasterne i Danmark sidder lige nu med tilbageholdt åndedræt …


TAGS
elbil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S