Home » Køling » Hvad er bedst? Luftkøling vs. alt i en-køling vs. skræddersyet vandkøling
Hvad er bedst? Luftkøling vs. alt i en-køling vs. skræddersyet vandkøling

Hvad er bedst? Luftkøling vs. alt i en-køling vs. skræddersyet vandkøling

Share

Computerarbejde på højt niveau kræver, at man holder maskineriet koldt. Men hvordan opnår man den bedste køling? Luftkøling er standard, mens vandkøling ofte bliver betragtet som vejen til maksimal ydelse. Er det sandt? Og hvis man overvejer vandkøling, er færdiglavede alt i en-kølere (AIO) så bedst? Eller kan man få en bedre ydelse med en skræddersyet løsning? Naturligvis er ydelsen ikke nødvendigvis den eneste parameter. Brugervenlighed, levetid og sågar udseendet er måske blandt dine fokuspunkter. Hold hovedet koldt, og læs videre.

1. omgang: Udseendet

Man kan få nogle ret labre luftkølere. Store, flotte enheder med anselige kølere, ventilatorer i overstørrelse og flere LED’er, end man tør drømme om. Man kan endda få luftkølere med programmerbare LED’er. Den kan man synkronisere med andre elementer i maskinen såsom kabinetbelysning, tastaturer og mus. Luftkølere, der leverer et visuelt statement? Ikke noget problem.

Se også:  NZXT Kraken Z73 [TEST]: Når kun det bedste dur

Hvis man vil have en sand øjenslyst med et touch af sci-fi, er der dog intet, der kan konkurrere med en elegant, skræddersyet vandkølings-installation. Vil man ikke elske skinnende rør, der er fulde af kølevæske i klare farver? Meget afhænger naturligvis af din specifikke implementering. Et virkelig flot, skræddersyet vandkølingssystem er kostbart og komplekst. En sjusket installation, derimod, er ikke blot billig at se på, den kan også være den direkte vej til katastrofe.

Hvad så med AIO-kølere? Falder de ikke igennem på det visuelle område? De fleste ligner i bedste fald funktionelle enheder. Typisk har man at gøre med en stor, sort køler, et par gummislanger og en cpu-bøjle. Ikke netop sexet. Men hvis man foretrækker noget pænt og ordentligt, kan AIO’er give en meget net og fritskrabet løsning.

Se også:  Kølere [STORTEST]: Gør pc’en hurtigere med en cpu-køler

Vinder: Skræddersyet vandkøling

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
køler
Køling
pc-køler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S