Home » AOD Pro » Hvad du måske ikke vidste om LAN-kabler …
Hvad du måske ikke vidste om LAN-kabler …

Hvad du måske ikke vidste om LAN-kabler …

Share

Ved nyanskaffelse af LAN-kabler bør man satse på CAT 6a, som efter vores mening tilbyder den optimale kombination af hastighed (op til 10 Gbps ved 100 m), udvalg og pris.

Ved udvalg forstår vi ikke alene, at kabler kan købes i mange forskellige farver og terminerede længder, men også at man kan vælge afskærmningstype og ledertykkelse.

I sig selv har såkaldte parsnoede ledere en god immunitet over for indstråling af elektrisk støj – tænk blot på fastnettelefoner, som har klaret sig med sådanne kabler siden tidernes morgen. Alligevel giver det mening at udstyre netværkskabler, som skal håndtere store datamængder eller fungere i miljøer med elektromagnetiske støjkilder, med afskærmning. Det vil sige en ”strømpe” af elektrisk ledende folie eller fletvæv, der fungerer som beskyttelse af alle kablets ledere og/eller de enkelte lederpar.

LAN-kabler termineres normalt med stik af RJ45-typen, som kan fås i et utal af udførelser og til priser fra nærmest ingenting til det vanvittige.

AWG, PoE, CCA …

Når vi forholdsvis almindelige brugere køber LAN-kabler, er det normalt de såkaldte patchkabler, vi vælger. Det vil sige færdigsamlede kabler i længder fra 20 cm til 100 m og med stik af RJ45-typen i begge ender. Patchkabler skal helst være nemme at føre og er derfor forholdsvis bløde, fordi de enkelte ledere består af mange tynde kobbertråde.

Ledernes tværsnit kan have betydning for båndbredden. Derfor er det almindeligt at specificere ledernes tykkelse, og det gøres med en lidt kryptisk måleenhed, nemlig AWG, som står for American Wire Gauge.

TAGS
Ethernet-kabler
Kabler
LAN-kabler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S