Home » Bærbar computer » Hurtigere, slankere, billigere
Hurtigere, slankere, billigere

Hurtigere, slankere, billigere

Share

Et helt nyt kuld af tablet-pc’er er på vej på markedet. Kendetegnende for den kommende generation er kraftigere processorer, slankere design og lavere priser

Man gik nærmest og blev lidt utryg ved den stilhed, der herskede på mobilmarkedet i starten af året. Almindeligvis markerer CES-messen et tildigt startskud for årets nye teknologier og gadgets, men på mobilfronten så man ikke de store nyheder. Heldigvis kunne vi i slutningen af februar sande, at intet har ændret sig, og at alting heldigvis er helt, som det plejer i denne verden.

Producenterne var ikke gået i stå. De havde blot ventet med alle de nye lanceringer til World Mobile Congress, som fandt sted i Barcelona. Her blev præsenteret et nyt kuld af tablet-pc’er, der tager den lille touchstyrede computer til det næste niveau.

Den hurtigste tablet

De velkendte salgstaler om, at producenten nu har skabt det hurtigste, det smarteste og det lækreste, var finpudset til messen, og armbevægelserne er ikke blevet mindre end de forgangne år. Huawei har valgt at satse alt på fart og udnævnte fra start sig selv til verdensmester i hurtige mobiler og tablets. Først præsenterede man Ascend D, som efter producentens eget udsagn er den hurtigste, og dernæst præsenterede kineserne MediaPad 10 FHD, som skal være den hurtigste tablet.

Den har firekernet K3V2-processor med clockhastighed på 1,5GHz og indbygget grafikchip. Skærmstørrelsen er 10″, og opløsningen er imponerende 1.920×1.200 pixels, hvilket svarer til fuld hd.

[pt id=’2020051′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Huawei MediaPad 10 FHD”‘]

Huawei MediaPad 10 FHD

Der er 2GB ram i maskinen, og den kommer med 8GB indbygget hukommelse, som kan udvides med microSD-kort. Du kan skyde video i 8MP med bagsidens kamera, og på fronten finder du et mere beskedent 1,2MP-kamera til videosamtaler.

Se også:  I morgen kommer Huaweis nye topmobiler i P40-serien

Der er internetforbindelse via WiFi og tilsyneladende også 4G (LTE), men det er muligt, at det er forbeholdt en særlig model. Styresystemet er Android 4.0, og der er tale om en slank lille sag, som måler 8,8 mm i tykkelsen og vejer 598 gram. Prisen er der desværre ingen forlydender om, men Huawei har hidtil ført en aggressiv prisstrategi, så der er god grund til at forvente en overkommelig pris.

Den tyndeste tablet

Frem for at fokusere på hastigheden valgte Toshiba i stedet at fremhæve tykkelsen på sin nye tablet, som er den tyndeste på markedet – altså vel at mærke når vi taler tablets i 10″-kategorien. Excite 10 LE måler blot 7,7 mm om livet, men umiddelbart er det dog også det eneste, der kan imponere.

Specifikationerne minder til forveksling om noget, vi så for et års tid tilbage. En 1,2GHz dual core-processor driver maskineriet, mens styresystemet er Android 3.2.

Den 10″ store AutoBrite-skærm har opløsning på 1.280×800 pixels, mens kameraet tager fotos i 5MP og video i 1.080p. Der er desuden micro-usb, hdmi og microSD.

[pt id=’2020071′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Toshiba Excite 10 LE”‘]

Toshiba Excite 10 LE

Alt i alt udmærkede egenskaber, men næppe noget, der vækker særligt stor opsigt blandt det hav af quad core-tablets med Android 4.0, der snart er på markedet. Om det tynde design så kan sikre den en plads på markedet, må tiden vise.

Se også:  Huaweis bærbar går i et med mobilen

Toshiba Excite 10 LE er ude på det amerikanske marked til en pris på 529 dollars for en 16GB-model og 599 dollars for en 32GB-model.

Billig Transformer

En tredje strategi, der prægede messestandene, var at fremhæve prisen, som mange steder var bemærkelsesværdigt lave. Ikke mindst hos Asus, som er klar med en lillebror til de populære Transfomer-tablets.

Sammenlignet med Asus Eee Pad Transformer Prime er der dog ikke så meget, der adskiller de to tablets, andet end vægten, som er 50 gram højere på den nye Transformer Pad 300 og materialevalget, hvor aluminium er skiftet ud med plastic. Dertil kommer den glædelig nyhed at Asus Transformer Pad 300 også fås med 3G-forbindelse.

[pt id=’2021004′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Asus Tranformer Pad 300″‘]

Asus Tranformer Pad 300

Ligesom sin ældre bror har Tegra 3 quad core-processor, og styresystemet er ligeledes Android 4.0. Skærmen måler 10,1″ og har opløsning på 1.280×800 pixels, mens lagerpladsen er låst til 32GB. Asus Tranformer Pad 300 kommer på markedet i maj. For den dyreste version med 3G og dock er prisen 4.999 kroner, men hvis du kan undvære både 3G og dock, kan du slippe med 3.199 kroner. Docken fås også separat for 1.299 kroner.


TAGS
Huawei
Tablet
transformer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S