Home » Software » Guide: Få en hurtigere pc helt gratis
Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Share
Geninstaller nemmere

Disse værktøjer og funktioner er nyttige, hvis din næste geninstallering af Windows skal køre helt gnidningsløst.

Hvis du må geninstallere Windows, betaler det sig at tage nogle forholdsregler inden i form af forskellige sikkerhedskopier. Filhistorik er afgørende for dine personlige data, men hvad med programindstillinger og en fejlsikker backup i tilfælde af en fejlslagen geninstallation eller en glemt fil?

Geninstallationsprocessen er også en god undskyldning for at ændre i organiseringen af dine data på pc’ens vigtigste drev, både de interne og eksterne, og du får samtidig sikret dig, at du har de nyeste versioner af Windows’ installationsfiler. Det sparer en langvarig opdatering efter installationen.

Alle disse potentielle problemer kan løses med følgende geninstallationsværktøjer. Blandt andet får du her et værktøj til backup af drev, en fremragende og gratis partitionseditor samt Windows Media Creation Tool, som sikrer, at du har den nyeste version af Windows 8.1 eller 10 på din pc.

Tilsammen vil redskaberne hjælpe med at gøre din eventuelle næste Windows geninstallation en hel del enklere – og mere sikker.

Windows Media Creation Tool

Tiden, hvor du var afhængig af en stadig mere forældet installations-dvd, er for længst forbi. I dag henter du Windows’ egne værktøjer på nettet – til Windows 8.1 eller Windows 10.

Disse gelejder dig gennem processen at oprette et installationsmedie, enten på dvd eller en USB-dongle. Samtidig får du nyeste installationsfiler hentet først, hvilket betyder, at hvis du geninstallerer Windows 10, får du det med Fall Creators Update. Opret altid friske medier, før du geninstallerer Windows. Så er du sikker på, du har den nyeste version.

Se også:  Ram [STORTEST]: Få fart over feltet med den bedste ram til gaming
CloneApp

En af de tidskrævende opgaver efter en geninstallation er genoprettelse af programindstillin-ger. Med CloneApp sikkerhedskopieres nøglemapper og registrerings-indstillinger for apps og programmer. Næsten 250 program- og Windows-indstillinger er med.

Du skal blot finde den relevante app eller det relevante program, sætte kryds i boksen, og alt sikkerhedskopieres. Du kan også tilføje dine egne brugerdefinerede filer og registreringsposter.

Når Windows og dine apps og programmer er geninstalleret, genstarter du CloneApp og klikker på ”Restore”. For at selektivt gendanne programindstillinger, åbner du mappen CloneApp\Backup og fjerner eventuelle indstillinger, du vil udelukke, før du kører CloneApp.

NTLite

Erfarne brugere kan føle frustration over den konstante tilpasning af Windows efter installationen. NTLite gør det muligt at oprette tilpassede installationsmedier til Windows 7, 8.1 eller 10, så de ikke kun indeholder alle de seneste opdateringer (en velsignelse for Windows 7-brugere), men er skræddersyede efter behov. 

Du kan integrere specifikke driverpakker, udføre justeringer og fjerne uønskede Windows-kompo-nenter (med indbygget sikkerhed, så du ikke utilsigtet fjerner ting, du måtte have brug for).

Visse funktioner er begrænsede i gratis-udgaven. Den fulde version koster 40 euro (cirka 300 kroner). Her får du mulighed for at udføre justeringer i din nuværende Windows-installation.

Lav sikkerhedskopi med Macrium Reflect Free

At geninstallere Windows fra bunden er en envejsproces. Når du har formateret drevet og geninstalleret, er alt, der var på det, helt væk. Så hvad sker der, hvis du glemmer en nøglefil eller -indstilling, eller at geninstallationsprocessen går i koks – kan du så rulle alt tilbage? Det kan du med Macrium Reflect Free. Læs mere her, om hvordan du beskytter dig selv og dine filer.

Se også:  PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen - op med farten
1 Opret en redning

Start Macrium Reflect Free, og vælg Other Tasks > Create Rescue Media for at lave en bootbar dvd eller USB-flashdrev til at gendanne din Windows-installation, hvis noget går katastrofalt galt på pc’en.

2 Sikkerhedskopiér

Klik på ”Create an image of the partition(s) required to backup and restore Windows”. Din Windows-partition vælges automatisk sammen med eventuelle boot-partitioner, der kræves for at starte din pc.

3 Vælg en placering

Klik på prikkerne ved ”Folder” under ”Destination” for at vælge en passende mappe til dit backup-drev. Klik på ”Avanced Options” og markér ”Verify image …” under ”Auto Verify Image”. Klik ”OK” og ”Next”.

4 Tjek og lav kopi

Ignorer ”Schedules”, som er en fejlsikker engangsbackup. Klik ”Next”, tjek indstillingerne, og klik på ”Finish”. Fjern markering i ”Save backup …”, og klik ”OK”, så Macrium sikkerhedskopierer og verificerer afbildningen.

Partition Assistant

Aomeis Partition Assistant Standard gør det muligt at opdele computerens lagringsenhed i to eller flere partitioner.

Med opdelingen kan du adskille dine personlige data (dokumenter, fotos osv.) fra Windows samt dine apps og programmer. Næste gang du vil geninstallere Windows, er dine filer allerede gemt sikkert på et andet drev.

TAGS
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S