Home » Software » Guide: Få en hurtigere pc helt gratis
Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Share
Overclock din pc

Med disse småprogrammer og apps kan du presse komponenterne i din pc til det yderste og få farten op.

Der er intet alternativ til hardwareopgradering, hvis du vil løfte ydelsen markant. Men det kan jo også tænkes, at nogle af komponenterne i din computer ikke bliver presset til det yderste. Som standard konfigureres de fleste komponenter faktisk ret konservativt, men med de rette værktøjer kan du presse dem til at yde noget mere, end de er indstillet til.

Du skal dog vide, at når du overclocker processor, ram og grafikkort for at opnå højere fart, så forkorter du også komponenternes levetid. Især hvis kernetemperaturen stiger.

Heldigvis har de anbefalede værktøjer her indbygget fejlsikring og overvågningsmekanismer, så du kan kontrollere, om dine justeringer får din pc til at gå i knæ.

Du finder også ud af, hvordan du øger farten på andre dele af hardwaren; denne gang uden at stresse maskineriet. Du opnår små hastighedsfordele på dit ssd-drev og din internetforbindelse. Men husk også at opgradere dine drivere for at sikre, at du har de seneste og hurtigste versioner.

Internet Accelerator 2

Hent det gratis Internet Accelerator 2. Det virker bedst på ældre maskiner med Windows 7 eller tidligere og er bygget til at gøre det nemt at justere forskellige Windows-indstillinger i din netværksforbindelse. Korrekt sat op får det en positiv effekt på forskellige net-relaterede aktiviteter.

Internet Accelerator 2 vil ikke øge hastigheden på din forbindelse, men optimere dine indstillin-ger og dermed udnytte båndbredden. Det sikrer, at dine downloads, din søgning etc. går så hurtigt, som muligt. Start med at vælge din opsætningstype (for det mest LAN til hjemmet eller et mindre kontor), klik derefter på ”Accelerate!” for at se, om du kan sætte skub i tingene.

Se også:  Guide: Giv din computer et helt nyt liv i 2019
MSI Afterburner

Overclocking af din computers grafikkort gør det ikke til den nyeste og hurtigste model, men det kan forbedre ydeevnen og få tunge spil til at køre glattere. Hvis din pc er udstyret med en AMD- eller Nvidia-grafikchip, så brug MSI Afterburner.

Værktøjet gør dig i stand til at finjustere chippens såkaldte clock-frekvens og spænding, samtidig med at du får kontrol over eventuelle indbyggede blæsere for at minimere temperaturforøgelsen.

Der er også mulighed for at få vist effekten af din indsats i realtid. Husk, at du risikerer at beskadige dit grafikkort, så brug overclocking med omtanke. Det er en mulighed, men selvfølgelig også med en vis indbygget risiko.

Redskaber til ssd’er

Yder ssd-drev optimalt? Sørg for at besøge producenten for at hente og installere værktøjer. De hjælper med at identificere problemer, få firmwareopdateringer og tilpasse ydeevnen. Et af dem er Samsung Magician.

”Rapid Mode” og en funktion kaldet ”Over Provisioning”, som hjælper med forbedringer og forlænger levetiden. Få lignende værktøjer til OCZ, SanDisk og Crucial.

Overclock din pc

Du kan sætte fart på din computer ved at overclocke din processor, så både den og din ram arbejder hurtigere, end de er beregnet til. Der er dog fare forbundet med metoden; blandt andet kan overophedning forkorte dine komponenters liv, men officielle værktøjer hjælper med at minimere risikoen.

Se også:  Guide: Giv din computer et helt nyt liv i 2019

AMD-brugere skal installere AMD Overdrive. Intel-brugere skal downloade og installere Extreme Tuning Utility, som du finder ved at søge på navnet på https://downloadcenter.intel.com.

1 Nem justering

Dine muligheder i Intels hjælpeprogram varierer alt efter den processor, du har i computeren. Nogle er ret begrænsede, andre tilbyder mere. Hvis det understøttes, vil værktøjet også gøre det muligt for dig at overclocke den indbyggede grafik-chip.

2 Test opsætningen

Efter tilpasning af indstillinger (på www.altomdata.dk/mesterklasse-i-overclocking kan du få en detaljeret vej-ledning), vælger du ”Stress Test” for at teste på processoren, hukommelsen og/eller grafikken alt efter, hvad du vil overclocke.

 

3 Benchmark det

Vælg ”Benchmarking” for at køre en hurtig serie af benchmark-målinger. Du ser nu effekterne af din overclocking. Gør det, før du begynder, og udfør tre benchmarks ad gangen, så du har et gennemsnit og dermed et mere præcist resultat.

4 Opret en profil

Klik ”Save” under ”Advanced Tuning”, og opret en profil for de overclockede indstillinger. Par den med et givent program under ”App-Profile Pairing”, så din pc kun overclockes, når det er nødvendigt. For eksempel ved spil eller HD-video.

Værktøjer til bundkort

Har du selv bygget din pc eller kender du bundkortets mærke og model (find det hos CPU-Z), så besøg producentens hjemmeside for at finde alternative værktøjer til at tune eller overclocke systemet.

Eksempler er A-Tuning (ASRock), AI Suite 3 (Asus) og OC Genie (MSI). Her finder du også de nyeste drivere, hvoraf nogle også kan bidrage til at forbedre din pc’s ydeevne.

TAGS
Systemoptimering

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S