Home » Software » Guide: Få en hurtigere pc helt gratis
Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Share
Tuning af dit system

Det er nu tid til at sætte fut i din pc. Med disse stærke og gratis værktøjer får du endnu mere kraft ud af din maskine.

indows er bygget op, så det er maksimalt kompatibelt, hvilket betyder, at selvom det kan køre på et stort udvalg af pc’er, er det specielt optimeret til nogen af dem.

Derfor består udvalget på de næste par sider af værktøjer, der sætter fart på pc’en på forskellige måder. Når det handler om apps og småprogrammer passer udtrykket “less is more” virkelig godt.

Der er ingen idé i at anbefale 100 forskellige programmer, hvis krav tilsammen opvejer fordelene ved at bruge dem. Derfor er udvalget begrænset til blot fem værktøjer.

Samlet set får du bud på værktøjer til styring af opstarten, så du både kan overvåge og forbedre den måde, Windows indlæser på. Oplever du ofte processer, som går i stå, vil Process Lasso få styr på de løbske programmer.

Du får også et værktøj, som sikkert tilpasser ikke-essentielle tjenester og dermed frigør flere systemressourcer, appen JetBoost, som midlertidig stopper unødvendige processer, når du spiller computerspil eller foretager andre krævende opgaver, samt et praktisk defragmenteringsværktøj, der bygger ovenpå Windows’ eget.

Process Lasso

Ser din maskine ud, som om den er gået i stå eller stopper midlertidigt, så er synderen ofte et program eller en systemproces, der trækker voldsomme veksler på dit system til skade for snesevis af andre, aktive programmer og processer, herunder Windows selv.

Problemet er især akut på ældre eller mindre stærke pc’er med 2 GB ram eller mindre til de-ling. Process Lasso er designet til at overvåge din pc’s processer.

Se også:  Guide: Få et bedre Windows 10 med de nye PowerToys

Når den registrerer en, som suger kraften ud af systemet, bliver processen indhegnet ved, at dens prioritet i systemet sænkes. Dermed kan din pc fortsætte med at arbejde smidigt.

Den gratis version har alle kernefunktioner, men du kan opgradere til flere med en livslang enkeltbrugerlicens til Pro-versionen, som koster 216 kroner. Skal hver pc i hjemmet dækkes, koster det 276 kroner.

Easy Service Optimizer

Tjenester er særlige lavniveau-programmer, som kører i baggrunden. De bruger af systemressourcerne, men med den rigtige viden kan du selektivt deaktivere dem for at frigøre hukommelse og processor-tid. Men hvorfor gøre det manuelt, når Easy Service Optimizer kan gøre det hårde arbejde for dig?

Programmet indeholder tre forudindstillinger: ”Safe”, ”Tweaked” og ”Extreme”. For de fleste er ”Safe” det bedste. Der er ingen risici, og du kan nemt vende tilbage til ”Standard”, hvis tingene holder op med at virke, som de skal. Erfarne brugere kan gå skridtet videre, og appen gør det muligt manuelt at tilpasse de enkelte tjenester.

Defraggler

Kører dit Windows på en traditionel harddisk med læsearm, er denne app et must. Windows eget defragmenteringsværktøj gør et fint stykke arbejde, især i Windows 10, men vil du gerne presse endnu mere ydeevne ud af dit drev, er Defraggler det værktøj, der skal til.

Ikke alene kan du vælge at flytte store filer til slutningen af drevet for at hjælpe med at forbedre ydeevnen, Defraggler gør det også muligt at defragmentere individuelle filer og mapper, hvilket er perfekt til hurtigt at håndtere en enkelt fil uden at binde pc’en til opgaven i timer.

Defraggler har også en optimeringsmulighed for ssd’er, som manuelt renser den plads, som er markeret til sletning for at øge drevets ydeevne.

Overvåg og gør Windows’ opstart bedre

Bootracer er den ultimative app til styring af opstarten. Du kan se hvilke programmer, der indlæses med Windows, og samtidig holde øje med hele opstarts-processen. Du får også en advarsel, hvis nogle ressourceslugende programmer og apps pludselig lister sig med ind i opstartsprocessen. Her er et hurtigt overblik over de vigtigste funktioner.

Se også:  Ram [STORTEST]: Få fart over feltet med den bedste ram til gaming
1 Mål din start

Først måler BootRacer din opstartstid – lige fra din computer bliver tændt, indtil dine opstartsprogrammer og -apps er indlæst. Det hjælper dig med at identificere flaskehalse på forskellige punkter i processen, så du kan målrette din fejlfinding.

2 Forsinket start

BootRacer indsætter en forsinkelse på ti sekunder i opstartsprocessen for at give Windows en chance for at af-slutte indlæsningen, før startprogrammerne startes. Det forhindrer, at din pc bliver overvældet af krav om system- ressourcer.

3 Forskudt belastning

BootRacer lægger programmerne i forløbende sekvenser for at afbalancere kravene til din pc. Klik på knappen med tre linjer, som ligner en hamburger, for listen over programmer, der indlæses, samt deres respektive opstartstider.

4 Overvåg og administrer

Klik på ”Startup Control” for at få kontrol over opstartsprogrammerne. Her kan du deaktivere eller slette dem og omlægge indlæsningsrækkefølgen. For eksempel kan du få de programmer, som indlæser hurtigt, lagt forrest.

JetBoost

JetBoost er et værktøj, der midlertidigt afbryder unødvendige tjenester og programmer.

Hvis du for eksempel spiller et krævende spil eller arbejder med HD-video, giver JetBoost en kortvarig hastighedsforøgelse for derefter at gendanne alt som før.

Alt sker via et enkelt klik. Appen er også praktisk til at lukke af for påtrængende apps og notifikationer, mens du arbejder.

 

TAGS
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S