Home » Software » Guide: Få en hurtigere pc helt gratis
Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Guide: Få en hurtigere pc helt gratis

Share

Hvis din pc bliver sløv i betrækket, kan du give den et ordentlig skub bagi med denne samling stærke værktøjer, som hjælper med at justere og optimere din pc til et nyt liv

Bår det handler om ren og rå hastig-hed, synes vores computere aldrig at have nok af det. Sagt på en anden måde: Det ligegyldigt, hvor glat det hele kører – din pc kan altid brug for endnu mere fart.

Bevæbnet med den rette viden kan du finjustere din maskine og presse endnu mere ydeevne ud af den, men indsatsen kan hurtigt overstige værdien af resultatet.

Datatid TechLife har derfor fundet 20 af de bedste værktøjer til at sætte skub i din pc. Først giver vi dig et par lette alternativer til de programmer, du nok har brugt tidligere.

Derefter får du vores bud på værktøjer til finjustering af systemet. Alle de udvalgte værktøjer er gratis eller fås i en gratisudgave.

Men din hardware har sikkert også brug for lidt optimering, så vi har samlet de bedste programmer til overclocking og tuning, så din maskine for alvor kommer ud af starthullerne.

Er du klar til at give din computer den jelt store tur og løfte dens ydeevne og hastighed til næste niveau, så skynd dig at læse videre.

Lette programmer

Disse fem alternativer er med til at frigive ram og systemressourcer og får din maskine til at køre som en drøm.

En af ulemperne ved den hurtige udvikling inden for computere er, at specifikationerne forbedres så hurtigt, at programudviklere sjældent føler nogen trang til at strømline deres software.

For hvorfor spilde tid på at skære fedtet fra, når næste års pc alligevel er dobbelt så hurtig som årets model?

Det er jo heller ikke noget problem, hvis du lige har købt en computer, men de fleste af os beholder jo en pc i flere år. Det kan også være, at du har købt en prisbillig bærbar eller 2-i-1-enhed og finder så ud af, at 2 GB ram ikke er ligeså rigeligt, som det engang var. Før du ser dig om, kan du ikke åbne et Office-program eller en billededitor, uden at din pc går i knæ.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

Her i den første sektion identificerer vi nøgleapps, som kan tvinge Windows i knæ og peger på letvægtsalternativer. Drop Office, Photoshop og dit overfyldte sikkerhedsprogram og prøv i stedet disse alternativer.

De stiller alle færre krav til din pc’s ram og er bygget op, så de kører fint på selv ældre maskiner med ret beskeden maskinkraft.

WPS Office Free

Få kontorpakken på www.wps.com/officefree. Den er det lette alternativ til Microsoft Office og erstatter Word, Excel og PowerPoint.

Pakken har nogle lækre tricks i ærmet. For eksempel kan du arbejde med flere faner og nemt skifte mellem dokumenterne.
Der er syv dages versionshistorik for alle de filer, du opretter, så du nemt kan rulle tingene tilbage.

Derudover er der et træk og slip-værktøj til justering af layoutet for de enkelte afsnit i dine dokumenter. En anden væsentlig fordel er, at WPS Office Free bruger mærkbart mindre hukommelse end Microsoft Office.

Den gratis version er annonce-understøttet, men reklamerne er ikke alt for påtrængende, så den er bestemt brugbar.

SumatraPDF

Leder du efter letvægtslæser af PDF’er ud over din browser, så prøv Sumatra PDF.

Den bruger kun 5 MB ram og kan læse forskellige e-bogsformater, herunder ePUB og den Kindle-venlige Mobi. Der mangler funktioner, du kan for eksempel ikke lave PDF’er, men da programmet findes i mobil form (for eksempel på en USB-dongle), er det værd at tilføje værktøjskassen, så du kan læse, søge eller udskrive en PDF eller andre e-bogsfiler overalt.

Har du brug for flere funktioner, så installér Foxit Reader. Du kan sagtens køre med begge og bruge Sumatra PDF som standardlæser og Foxit, når du har brug for funktioner som for eksempel oprettelse af PDF’er fra andre dokumenter.

MPC-HC

Mange computere hoster tungt, når brugeren fyrer op under medieafspilleren. MPC-HC er en let afspiller med dansk brugerflade, som håndterer en bred vifte af videoformater, og den kan afspille dvd’er og enkelte Blu-ray-film.

Der mangler heller ikke funktioner: Fra menuen ”Favoritter” opretter du genveje til ofte sete film, og du kan anvende filtre for at forbedre afspilningskvaliteten, og der er tilmed understøttelse af undertekster og afspilning fra videooptagelsesenheder, så du kan streame digitalt tv fra en kompatibel tuner.

Se også:  Guide: Overclock dig til større ydelse

MPC-HC afspiller også musik, men du får et bedre udbytte med den tilsvarende lette og brugervenlige MusicBee.

Hurtigere og enklere fotoredigering

Paint.Net placerer sig smukt mellem Photoshop (for kraftig og omstændelig) og Paint (for skrabet). Her får du de bedste funktioner fra førstnævnte, uden at din maskine går i knæ over det.

Udover de forventelige standardværktøjer til redigering, komposition og farvekorrektion, indeholder Paint.net også nogle kraftfulde og nyttige indstillinger og muligheder. Se også testen af Paint.Net side 45.

1 Lag på lag

Billeder med flere lag gør dig i stand til at indlejre dele af et billede oven på et andet, og på den måde kan du skabe alle mulige former for kreative effekter. Paint.Net understøtter lag-funktionen med en skyder, der justerer gennemsigtigheden samt et udvalg af metoder til at blande lagene.

2 Stærke filtre

Slip den indre kunstner fri med Paint.Nets mange indbyggede filtre af god kvalitet. Her kan du skabe en række specielle effekter, blandt andet opteg-ning af motivet med blyant, blæk eller oliemaling. Andre filtre giver sløring, skarphed eller forvrængende effekter som i betalingsprogrammet Photoshop.

3 3D-rotation

Du omrangerer billedet ved i menuen foroven at vælge Lag > Rotér / Zoom… (genvejen er Ctrl + Skift + z). Du finder justering af zoom, panorering og rotation i både 2D og 3D. Marker ”Bevar baggrunden” for at prøve at fylde det bagvedliggende op, mens motivet rote-rer i 3D.

4 Mange plugins

Paint.Net understøtter hundredvis af specialdesignede plugins. Det er et af de store plusser ved programmet. Læs mere på her. Disse tilføjer ekstra filtre og værktøjer såsom ”Photoshop file support” og et ”Shadow / Highlights”-værktøj. 

Bitdefender Antivirus

Stønner din pc under kravene fra en oppustet sikkerhedspakke, eller vil du gerne beskytte en mindre kraftfuld enhed som en Windows-styret tablet, så prøv Bitdefender Antivirus.

Selv om brugerfladen er enkel og kravene minimale, så er det ikke på bekostning af beskyttelse. Bitdefender scorer ofte højt i diverse test.

 

1 2 3 4Næste

TAGS
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S