Guide: Få hurtigere og bedre netværk

Guide: Få hurtigere og bedre netværk

Share

Trådløst netværk kan virke teknisk komplekst, men løsningen på dårlig rækkevidde og lav hastighed er ofte simpel

Hvad enten du streamer fra Spotify, lytter til radio eller ser Netflix, er du afhængig af en hurtig og stabil forbindelse til nettet. Det meste af tiden tænker vi slet ikke på det – onlinebaseret indhold er ligeså nemt at få adgang til som lokalt lagret indhold. Indtil det pludselig er væk …

Det kan skyldes et nedbrud hos din udbyder, såkaldte DNS-problemer, eller at dit eget netværk ”strejker”. Frustrerende er det under alle omstændigheder, og det kan jo også koste dyrt, hvis du benytter dit trådløse netværk til arbejde.

Se også:  Gratis program finder sikkerhedshuller i dit hjemmenetværk

Heldigvis kan du selv gøre en masse for at undgå manglende netforbindelse – blandt andet takket være de efterhånden ret hurtige mobile netværk. Og du kan optimere dit netværk, så det er hurtigt og tilpasset hjemmets behov.

Det mest oplagte tip er at kigge på, om den trådløse router bør udskiftes. Hvis den er et par år gammel, benytter den ikke den nye 802.11ac-standard, den har ikke dual band (dobbeltbånd), og den kan ikke presse ekstra data ind i æteren hen til din computer eller mobile enhed. Den er kort sagt for langsom.

Del denne