Home » Lagerenheder » Hurtig og pålidelig ssd
Hurtig og pålidelig ssd

Hurtig og pålidelig ssd

Share

Et af de mest sikre tip til at forøge hastigheden på en lidt bedaget computer og forlænge dens levetid er at investere i en ny ssd. Selvfølgelig er fordelen i en ny computer også stor

Selvom ssd’er generelt er meget hurtigere end en traditionel harddisk og ikke mindst har langt mindre søgetider, så er der trods alt stor forskel på de enkelte ssd’er. Desuden er det en ledetråd, at hvis man tager en bestemt modelserie af ssd’er, vil de største drev generelt være en del hurtigere end mellemstørrelsen, der igen er hurtigere end de allermindste.

Intels SSD 330-serie af 2,5″-ssd’er, der har sata 6Gb/s-interface, kan fås i størrelserne 60GB, 120GB og endelig 180GB. Vi har kigget på en SSD 330-ssd med en kapacitet på 180GB. Foruden potentielt at være den hurtigste model er det også en god størrelse til en ssd, der skal rumme operativsystemet.

Slægtskab med Intels topserie

SSD 330-serien har mange fællestræk med Intels SSD 520-serie, der er dets topserie til privat brug. Den anvendte controller er en SandForce SF-2281, hvilket er den samme controller, der sidder i SSD 520-serien. Der anvendes desuden den samme type 25 nm synkrone MLC NAND flashhukommelse i SSD 330-serien, som stammer fra SSD 520-serien.

Se også:  Intels nye monster-processor sprænger hastighedsloftet

Der er med andre ord grundlæggende tale om en ssd baseret på nogle af de bedste elementer, der kan fås i dag. Intels ssd’er har et ry for at være særligt pålidelige og for at være blandt de producenter, hvis ssd’er har den længste levetid. Forskellen på de to serier er, at SSD 330-serien har færre hukommelseskanaler, samt at der anvendes forskellig firmware i de to modelrækker. Netop firmwaren er tit undervurderet i forbindelse med, hvorledes en ssd performer og ellers arter sig i brug.

Til gør det selv-folket

Intel SSD 330 180GB-udgaven kommer i et kit, der er beregnet målrettet computerbrugeren, der ønsker at opgradere sin bærbare eller måske snarere sin statio- nære computer. Foruden selve drevet indeholder pakken alt, der behøves, for at kunne installere drevet i computeren. Der medfølger en adapter, så ssd’en kan installeres i en 3,5″-drev om nødvendigt. Desuden medfølger et sata-kabel og et molex til sata-strømkabel. SSD 330-seriens medlemmer er alle 9,5 mm i højden, så de ikke er blandt de tyndeste ssd’er derude.

Se også:  Verbatim lancerer nyt gaming-brand med hurtige diske til pc og konsol

Står på egne ben

Der er slet ingen tvivl om, at hvis man, som de fleste vel endnu gør, anvender en traditionel harddisk til systemdrev, vil man opleve en computer, der nærmest føles som ny efter at have installeret denne ssd. Alle de programmer, der befinder sig på ssd’en, vil starte hurtigere, og systemet bliver mere responsivt. Med andre ord vil der være mindre ventetid.

For at angive noget håndfast om Intel SSD 330 Series i 180GB-udgaven måltes drevets hastighed med HD Tune 5.00 Pro. Den gennemsnitlige sekventielle læsehastighed lå på 382,1MB/s. Filtestene viste en sekventiel læsehastighed på 491MB/s og en skrivehastighed på 459MB/s ved standardindstillingerne. Skrives der til drevet med tilfældige data, der ikke komprimeres af controlleren, holdt læsehastigheden sig nær det før målte, mens skrivehastigheden faldt til 179MB/s. Søgetiden lå overordnet på 0,052 ms for den overordnede test.


SSD 330 Series 180GB
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Meget hurtig ssd, der ofte nærmer sig Intels SSD 520-serie. Der findes endnu hurtigere ssd’er, men prismæssigt ligger SSD 330 i 180GB-udgaven fornuftigt. Random skrivning er eneste lille svaghed.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
intel
Solid State
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S