Home » Andet » Pas på fup: Hundredvis af falske webbutikker åbner dørene til Black Friday
Pas på fup: Hundredvis af falske webbutikker åbner dørene til Black Friday

Pas på fup: Hundredvis af falske webbutikker åbner dørene til Black Friday

Share

Antallet af falske webbutikker stiger eksplosivt i disse uger i forsøget på at aflure personlige oplysninger fra de mange, som går på tilbudsjagt til Black Friday

Slagtilbuddene står i kø i de sidste uger af november, når årets største enkeltstående handelsdag, Black Friday, løber af stablen den 27. november i år. Danskernes jagt på gode tilbud kan dog være et farligt foretagende, for cyberkriminelle åbner i løbet af november et utal af falske webbutikker.

Således er der fra 26. oktober til 11. november åbnet 180 mistænkelige hjemmesider, der imiterer to populære elektronikbutikker, viser en opgørelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast. På global plan har Mimecast fundet hele 13.924 mistænkelige hjemmesider i samme periode ved at monitorere 20 af de største brands fra detailhandlen.

De falske sider ligner i vid udstrækning de originale webbutikker og lokker med ekstremt gode tilbud i forsøget på at aflure ofrenes betalingskortoplysninger. Og taktikken er særligt effektiv, fordi der i perioden er så mange tilbud, at det kan være svært for forbrugerne at skelne fuptilbuddene fra de reelle.

Samtidig gælder tilbuddene ofte et begrænset antal produkter, hvorfor kunderne er pressede til at handle hurtigt og derfor ikke har tid til at undersøge sidens validitet, hvis de vil have fingre i de bedste tilbud.

Se også:  Spar masser af penge: Her er de bedste Cyber Monday tilbud
Undgå at blive et Black Friday-offer

Planlægger du at handle på Black Friday, så giver Mimecast her fire gode råd til styre udenom de it-kriminelles svindelforsøg:

Find selv de gode tilbud

Den bedste måde at undgå falske tilbud er at besøge hjemmesider på eget initiativ. Ser du gode tilbud på sociale medier, så lad være med at klik på linket, men åben i stedet butikkens hjemmeside manuelt og find tilbuddet på deres website.

Hold øje med grammatikken

”Supert tilbdu – 100 kroner” er et klassisk tegn på, at der er tale om alt andet end et super tilbud. Stavefejl, underlige engelske gloser og absurde beløb som 3.483,12 kroner optræder ofte på falske hjemmesider, der er oversat af en maskine og ikke af en virksomheds markedsføringsafdeling.

Undgå tidspres

Alarmklokkerne bør bimle og bamle, hvis et tilbud kun gælder i få minutter. Tidspres gør os uforsigtige, og vi glemmer at kigge efter faresignalerne. Det kan være svært på netop Black Friday, hvor de gode tilbud ryger hurtigt, men forsøg alligevel at slå koldt vand i blodet. Det er trods alt værre at få lænset sit kreditkort af cyberkriminelle, end det er at gå glip af en ny telefon til spotpris.

Se også:  Spar over 13.000 kroner på en stærk Windows-bærbar
Pas på nyhedsbrevene

Mange virksomheder udsender e-mails med gode tilbud op til og på Black Friday. Så selvfølgelig gør it-kriminelle virksomhederne kunsten efter. Derfor skal du være særligt påpasselig, når du modtager mails. Åbn aldrig vedhæftede filer, og får du et godt tilbud, så gå selv ind på virksomhedens side og tjek validiteten af tilbuddet.

Om Mimecast

Mimecast er udbyder af cybersikkerhed og sikkerhedspolitik, der hjælper tusinder af organisationer over hele verden med at gøre e-mails mere sikre, gendanne tillid og styrke it-sikkerheden mod angreb. Mimecasts udvidede cloud-løsning giver organisationer mulighed for at implementere en omfattende cybersikkerhedsstrategi. Fra e-mail- og websikkerhed, arkiv- og databeskyttelse til medarbejdertræning i it-sikkerhed. Mimecast hjælper organisationer med at stå stærkt over for cyberangreb, compliance-risiko samt menneskelige og tekniske fejl.


TAGS
black friday
tilbud
udsalg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S