Home » RAM » Hukommelse med mindre spænding
Hukommelse med mindre spænding

Hukommelse med mindre spænding

Share

Det er ikke triste ram. Men i stedet ram, der kan
nøjes med mindre driftsspænding end almindelige ram bruges til stille og kølige
systemer

At presse den sidste ydelsesdråbe ud af computerhardware er ikke altid lige fordelagtigt. I visse situationer er mindre at betragte som værende mere. I hvert fald hvis der satses på et produkt, hvor lavt energiforbrug står i højsædet.

HyperX branded fra Kingston forbindes normalt med højtydende hukommelsesmoduler i high-end segmentet til computerentusiaster, der ønsker de bedst ydende ram til deres computer.

Men Kingston har med HyperX KHX1866C9D3LK2/4GX begået et sæt HyperX ddr3 ram på 2 gange 2GB, der er designeret LoVo. Dette står for Low Voltage, og selv om det lyder selvmodsigende i forbindelse med HyperX betegnelsen, så findes der sågar ultra low voltage udgaver af rammene.

Low voltage udgaverne kræver 1,35 volt driftspænding mod ultra low voltage udgaverne, der blot kræver 1,25 volt driftspænding. Hvor HyperX ram normalt kan kendes på deres klare blå kølekappe, er den i LoVo udgaverne holdt i grønt, der jo som bekendt signalerer energibevidsthed.

Til lidt af hvert

Den kendsgerning, at Kingston KHX1866C9D3LK2/4GX blot kræver 1,35 volt ved nomineret hastighed, mod normalt 1,65 volt eller endnu højere for ddr3 ram, gør, at de er specielt egnede til mediecentercomputere.

Se også:  Ram [STORTEST]: Få fart over feltet med den bedste ram til gaming

I den forbindelse er lavt energiforbrug og måske i endnu højere grad lavere varmeudvikling nogle af de mest eftertragtede egenskaber. Det sidste fordi køligere hardware er ensbetydende med mindre behov for støjende blæsere.

Dog skal man ikke afskrive disse ram, selv hvor der er behov for en fornuftig hukommelsesydelse. De skulle i skrivende stund være de hurtigste low voltage ram i verden, ser man på rammenes timings, der nominelt lyder 9-9-9-27, er det vældigt imponerende for ram, der bruger mindre spænding end normalt.

Ligesom hos de normale HyperX ram understøttes XMP profiler, hvilket sikrer, at rammene arbejder med optimale indstillinger såfremt bios på pågældende bundkort understøtter XMP profiler.

Lige på nær enkelte undtagelser, er der med andre ord ingen grund til at undlade at investere i disse ram, i så fald at bundkortet understøtter low voltage ram.

Undtagelserne er først og fremmest brugere, der vil presse de timings, rammene er opgivet til at præstere og i endnu højere grad dem, der vil overclocke rammene.

Endvidere er sættet som udgangspunkt ikke egnet til top processorerne, der anvendes på LGA 1366 platformen. På den platform anvendes nemlig en triple channel hukommelseskontroller, som et sæt på to ramklodser ikke kan udnytte optimalt.

Se også:  Ram-klodser falder i pris - sådan gør du de bedste køb

Det vigtigste i forbindelse med dette sæt ram er at sikre sig, at bundkortet, man påregner at anvende KHX1866C9D3LK2/4GX rammene på, nu også understøtter dem.

Overholder normen

Selv om rammenes specifikationer nogenlunde indikerer, hvor de ligger rent ydelsesmæssigt, skulle sættet lige afprøves i praksis. Dertil blev et bundkort med LGA1156 sokkel fundet frem.

Rammene blev isat og kørt ved såvel 1866MHz samt ved 1600MHz, det svarer til de to XML profiler, der er indbygget i rammene. Ved 1600MHz kræves der blot 1,25 volt driftsspænding.

Processoren, der blev anvendt til formålet, var en Intel Core i7 860s quad core på 2,53GHz. Til at måle hvorledes hukommelsen ydede anvendtes SiSoftware Sandra 2010.

Hukommelsesbåndbredden måltes til 23,34GB/s Integer og 23,32GB/s i flydende kommatal ved 1866MHz. Ved 1600 MHz faldt disse værdier til 20,2GB/s i Integer samt 20,4GB/s for flydende kommatal.

Det er værdier, der selvfølgelig afhænger af den anvendte processor, men som her ser ud til at være i omegnen af det forventede.

Til almindeligt brug ved normal hastighed vil der desuden være yderst minimale forskelle på denne og andre 1866MHz ramklodser i forbindelse med dual channel hukommelseskontroller.


HyperX KHX1866C9D3LK2/4GX
  • Ydelse
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Sparsommelige ram der overbeviser med gode timings.
Glimrende hvis computeren skal trimmes til højeste energirigtig formel. Ikke
til ekstremt højtlydende systemer og overclockning.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
HyperX KHX1866C9D3LK2/4GX
Kingston
Low voltage
Ram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S