Home » Netværk » Huaweis 5G-netværk opnår to vigtige sikkerhedsgodkendelser før alle andre
Huaweis 5G-netværk opnår to vigtige sikkerhedsgodkendelser før alle andre

Huaweis 5G-netværk opnår to vigtige sikkerhedsgodkendelser før alle andre

Share

Huaweis 5G- og LTE-udstyr er blevet sikkerhedsgodkendt af den verdensomspændende standard-organisation 3GPP. Virksomhedens 5G-udstyr opnår derved som den første 5G-leverandør både sikkerhedsgodkendelse fra verdens to vigtigste standardorganisationer 3GGP og GSMA

3GGPs såkaldte SCAS-tests omfatter blandt andet generel sikkerhed, luft-interface sikkerhed, basale sårbarhedstests, så som data og informationsbeskyttelse, m.m., og det er de tests, som Huaweis 5G- og LTE-udstyr netop har fået godkendelse på.

Da Huawei allerede sidste år bestod GSMA´s netværkssikkerhedstests, kendt som NESAS, har Huaweis 5G-udstyr derfor både opnået NESAS-sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedsgodkendelsen fra 3GGP, kaldet SCAS.

Eftersom både NESAS og SCAS-testene indgår i en samlet vurderingsproces, sikrer man sig derved mod fejl og ”huller” i vurderingerne.

Se også:  Danskerne blandt verdens mest 5G-skeptiske
Sætter standarder for sikkerhed

NESAS/SCAS er et standardiseret vurderingsværktøj, der bruges ifm. vurderinger af cybersikkerhed i telekommunikationsnetværksudstyr.

Vurderingerne er blevet til i et samarbejde mellem de to ledende, globale standardorganisationer GSMA og 3GPP, som fastsætter industristandarder for telekommunikationsindustrien i samarbejde med operatører, leverandører, lovgivere og industripartnere over hele verden.

”Huawei støtter GSMA og 3GPP i udviklingen af en global standard for sikkerhedsevalueringer, og opfordrer hele industrien til at adoptere NESAS/SCAS, for at sikre en bæredygtig udvikling af de globale netværkssikkerhedsstandarder,” lyder det i en officiel kommentar fra Huawei.


TAGS
5G
Huawei
mobilnet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S