Home » Router » Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær
Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær

Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær

Share
Nem opstart – hos de fleste

Som altid er der nogle detaljer, der skal være på plads, hvis Mesh 7 eller 3 skal leve op til anprisningerne. Den vigtigste er, at Huaweis AI Life-app til firmaets ganske brede vifte af ”smarte” enheder skal være installeret på den smartphone, som skal styre installationen.

Den finder man nemt ved at scanne QR-koden i manualen eller søge på nettet. Når dette er på plads, er det nok at tænde den første enhed fra kassen og vente et par minutter på, at den enlige indikator skifter fra rødt til at lyse konstant blåt.

Derefter parrer man telefonen ved at holde den over NFC-ikonet på toppen af routeren og eventuelt lade den foretage en langsom ”overflyvning” i meget lav højde, indstil der lyder et bip, og opsætningsmenuen vises på skærmen.

Se også:  Ny organisation skal sikre mere risikovillig kapital til kvindelige iværksættere

Så kan man erstatte fabrikkens SSID med sit eget netværksnavn, og man skal indtaste en valgfri adgangskode. At tilføje en eller flere enheder, der skal fungere som satellitter, er endnu nemmere. Den eller de skal blot tændes og stilles i nærheden af den første enhed. Så handshaker enhederne i løbet af et par minutter, indtil de har genkendt hinanden.

Med kombinationen af QR-koden og NFC kom vi så hurtigt i mål, at vi et øjeblik troede, at noget var gået helt galt. Men den var god nok: 5 minutter er nok til at få liv i systemet.

Det siger sig selv, at denne installationsprocedure forudsætter en smartphone med NFC (Near-Field Communication eller – mere rammende – nogle få centimeter) aktiveret. Denne teknologi blev lanceret på en Samsung Nexus S tilbage i 2010 og er siden blevet almindelig i Android-universet.

Se også:  Stationære computere [STORTEST]: Vælg den bedste computer til jobbet

Brugere af iPhone og andre Apple-produkter kan installere den nævnte AI Life-app, men Wi-Fi-opsætningen skal foregå traditionelt efter illustrationerne og de ultrakorte tekster i den vedlagte manual.

Her er Huawei til gengæld landet i den modsatte grøft, idet processen skal køres fra en browser. I den situation foretrækker vi at bruge en browser på en pc, som lynhurtigt kan finde hjemmesiden bag den kryptiske kommando ”192.168.3.1”.

Huawei WiFi Mesh 3 AX3000 Whole Home Wi-Fi System

Økonomiløsningen: AOD har testet det økonomiske WiFi Mesh 3-system som en 3-pak, der er specielt velegnet til et miljø, hvor brugerne er fordelt i en forholdsvis smal og lang bygning.

TAGS
aod pro
Huawei
mesh-router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S