Home » Router » Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær
Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær

Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær

Share

Huawei sætter nye rekorder inden for brugervenlig mesh-opsætning. To nye systemer kan komme op at køre på få minutter – uden de scanninger, søgninger og andet bøvl, der ofte kræves

Disse to nye Mesh 7- og Mesh 3-systemer fra Huawei har den mest brugervenlige opsætningsprocedure, vi til dato har oplevet her på AOD. Ikke noget med indtastning af umulige fabriksindstillede adgangskoder, skift mellem menuvinduer eller endeløse søgninger. En smart­phone klarer det hele på egen hånd. Næsten.

Men før vi tager forskud på resten af konklusionen, vil det måske være på sin plads med en kort intro til de netværksenheder, som denne gang har været gennem AODs testlab – og bestået med glans.

Se også:  Det skal du overveje: Skyen eller eget datacenter?

Ved siden af løsninger til internetudbydere og andre leverandører af tele-infrastruktur tilbyder Huawei også produkter til såkaldte slutbrugere – enten gennem almindelige forhandlere eller via teleselskaber som del af abonnementspakker.

Det sidste er almindeligt i store lande, mens det her i Danmark er normen, at udbyderne bundler enheder, der ikke er tilgængelige i fri handel, så avancerede brugere må til lommerne og supplere grejet med noget bedre, stærkere og/eller hurtigere.

Mesh 7 og Mesh 3 bliver begge markedsført under paraplyen ”Whole Home Wi-Fi System” med tillægsbetegnelserne AX6600 og AX3000. For de indviede betyder ”AX”, at systemerne kører efter den foreløbig højeste klassifikation, Wi-Fi 6, og tallene angiver den maksimale teoretiske hastighed i Mbps.

Verdens korteste betjeningsvejledning? Denne sticker på Huawei-enhederne fortæller, hvad der skal gøres for at starte opsætningen. Når en AI Life-app i forvejen er installeret på smartphonen.

Mesh 7 har to bånd i 5 GHz-området plus et bånd i 2,4 GHz-området med en kapacitet på henholdsvis 4,8 Gbps, 1,2 Gbps og 574 Mbps. Mesh 3 kan også køre 574 Mbps i 2,4 GHz-området, og dette systems enlige 5 GHz-bånd har en båndbredde på 2,4 Gbps.

Som vi er blevet vant til fra Huawei, kommer deres netværksenheder i en tillidsvækkende, solid udførelse med et diskret, neutralt design, der kan stå fremme i både pæne hjem og tjekkede kontorer.

Mesh 7 deler formsprog – og firmware – med Mesh 3, og de testede systemer består af henholdsvis to store, forholdsvis dyre og tre meget mindre, men noget mere overkommelige enheder.

TAGS
aod pro
Huawei
mesh-router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S