Home » Mobiltelefon » Huawei vil stoppe handelsforbuddet med en retssag
Huawei vil stoppe handelsforbuddet med en retssag

Huawei vil stoppe handelsforbuddet med en retssag

Share

Huawei har sat en retssag igang for at at afdække om der er noget grundlovsstridigt i måden den amerikanske regering har anvendt Forsvarsloven for at forbyde handel med producenten

Handelsforbuddet et hårdt slag mod Huawei, som kan få særdeles svært ved at skabe produkter som hidtil hvis det opretholdes.

Producenten er derfor gået i offensiven og har startet en retssag, som skal afdække om den måde § 889 i Forsvarsloven er blevet brugt kan anses som grundlovsstridig. Firmaet har ligeledes opfordret den amerikanske regering til at standse sin statsstøttede kampagne mod Huawei, fordi den ikke kommer til at fremme cybersikkerheden. Firmaet anmoder om en hastekendelse af sin retssag for at fremskynde processen med at stoppe de igangværende handlinger mod firmaet.

Bruger cybersikkerhed som undskyldning

“At forbyde Huawei med den undskyldning at det handler om cybersikkerhed, kommer ikke til at gøre noget for at gøre netværk mere sikre. De forsøger at give en falsk tryghedsfornemmelse, og afleder opmærksomheden fra de reelle udfordringer, vi står overfor,” udtaler Song Liuping, Huaweis øverste jurist. “Politikere i USA bruger en hel nations styrke til at komme efter en privat virksomhed,” noterer Song. “Dette er ikke normalt. Det er næsten aldrig set før i historien.”

Se også:  Huawei MateView GT [TEST]: Hurtig gamingskærm med kontorpotentiale

“Den amerikanske regering har ikke fremlagt noget bevis for, at Huawei er en sikkerhedstrussel. Der er ingen pistol, ingen røg. Kun spekulationer,” tilføjer Song Liuping

Farlig præcedens

I klagen hævder Huawei, at sektion 889 i 2019 NDAA udpeger Huawei ved navn, og den forhindrer ikke bare amerikanske, statslige agenturer i at købe Huawei-udstyr og -tjenester, men forhindrer dem også i at indgå kontrakter med eller tildele tilskud eller lån til tredjeparter, der køber Huawei-udstyr eller -tjenester – selv om det ikke har nogen indflydelse på eller forbindelse til den amerikanske regering.

Song kommenterer også, at Huawei er blevet tilføjet til “Entity List” af US Commerce Department for to uger siden. “Dette skaber en farligt præcedens. I dag er det telekommunikation og Huawei. I morgen kan det være din branche, dit firma, dine forbrugere,” siger han.

Se også:  Huawei lancerer deres eget styresystem i Danmark - her er det første produkt

“Retssystemet er retfærdighedens sidste forsvarslinje. Huawei har tillid til det amerikanske retssystems uafhængighed og integritet. Vi håber, at fejl i NDAA kan rettes af retten,” tilføjer Song.

Et retsligt spørgsmål

Glen Nager, Huaweis hovedrådgiver i sagen, siger, at sektion 889 i NDAA 2019 overtræder de såkaldte “Bill of Attainder”, “Due Process” og “Vesting Clauses” i den amerikanske konstitution. Således er sagen udelukkende “et retsligt spørgsmål”, da der ikke er nogle omtvistelige fakta, hvilket derved begrunder anmodningen om en hastedom for at fremskynde processen.

Huawei mener, at USAs undertrykkelse af Huawei ikke vil bidrage til at gøre netværk mere sikre. Huawei forventer, at USA tager den rigtige tilgang og vedtager ærlige og effektive foranstaltninger til forbedring af cybersikkerheden for alle, hvis USA’s reelle mål er sikkerhed.

I overensstemmelse med domstolsplanlægningen er en høring af forslaget sat til 19. september.

Se den amerikanske præsident, Donald Trumps, forklaring af handelsforbuddet her.


TAGS
boykot
handelsforbud
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S