Home » Mobiltelefon » Huawei top-chef: “Vi håber at USA vil genoverveje sin politik”
Huawei top-chef: “Vi håber at USA vil genoverveje sin politik”

Huawei top-chef: “Vi håber at USA vil genoverveje sin politik”

Share

Huawei top-chef, Guo Ping, håber, at USA vil genoverveje sine handelsrestriktioner mod virksomheden. Det siger han i forbindelse med virksomhedens stort anlagte konference Huawei Connect 2020, som løber fra onsdag til fredag denne uge i Shanghai

Guo Ping fremhæver dog, at Huawei også ønsker at genoptage handlen med de amerikanske virksomheder, som Huawei hidtil har handlet med: ”Vi håber at USA’s regering vil genoverveje sin politik. Og hvis den amerikanske regering vil give os tilladelse til det, vil vi fortsat gerne købe produkter af amerikanske virksomheder, ” siger han med henvisning til det amerikanske handelsforbud, der trådte i kraft d. 15. september.

”USA har for tredje gang ændret deres restriktioner, og det har selvfølgeligt skabt en del udfordringer i forhold til vores produktionsmæssige forhold, ” siger Guo Ping til fremmødte rapportere i Shanghai.

På trods af de nyeste sanktioner, ser det dog alligevel ud til, at flere amerikanske virksomheder har fået lov til at handle med Huawei. Tidligere på ugen kom det frem, at den amerikanske tech-gigant Intel, som producerer computerchips, har fået dispensation til at handle med Huawei.

Se også:  OnePlus Nord 2 5G er landet – her er alt du skal vide

Intel er dog langt fra er den eneste tech-virksomhed, der har søgt om dispensation. Også virksomheder som den amerikanske tech-virksomhed Qualcomm, Semiconductor Manufacturing International Corporation, MediaTek Inc., og SK Hynix har alle bekræftet, at de enten har sendt en dispensationsansøgning afsted, eller er i gang med det.

Ikke overrasket

For Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky vidner det om, at det er noget nær umuligt, at omgå de globale leveringskæder i praksis.

”I telebranchen køber alle jo teknologi af alle. Sådan har det altid været, og sådan vil man globalt set gerne, at det fortsætter med at være. Forskellige virksomheder er gode til forskellige ting. Det man ikke selv har en spidskompetence i, køber man så af andre for at fuldende sine produkter. ”

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Stærke mobiler til fornuftige priser

Netop derfor er han heller ikke overrasket over at se, at Intel får tilladelse til at handle med Huawei trods de handelsrestriktioner, der sidste uge er trådt i kraft.

”Der er egentligt ikke noget mærkeligt i, at vi allerede nu ser, at bl.a. amerikanske virksomheder som Intel både indsender dispensationsansøgninger, og at de får dem godkendt. Godt nok har Trump-administrationen lagt en hård kurs mod Huawei, men det her er bare et udtryk for, at det i realiteten er rigtig svært at ignorere globale handelskæder – også for USA, ” afslutter Tommy Zwicky.

Tidligere på ugen fik vi en snak med Huaweis danske Device CEO, Yin Lin, som fortæller, at man trods udfordringer på leverancerne, har de komponenter, der skal bruges til den næste topmobil:

Huawei: “Vi har hvad vi skal bruge for at lave den næste supermobil”


TAGS
handelskrig
Huawei
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S