Home » Mobiltelefon » Huawei P9 [TEST]: High-end til attraktiv pris
Huawei P9 [TEST]: High-end til attraktiv pris

Huawei P9 [TEST]: High-end til attraktiv pris

Share

Den koster næsten det halve af en topmobil, men på funktioner og ydelse er P9 blandt testens bedste

Huawei startede som et kinesisk billig-mærke, dvs. smartphones, der var til at betale, men teknologisk ikke var med helt fremme. Det har i den grad ændret sig.

Nu er Huawei ved at mase velrenommerede konkurrenter ud af markedet. Hvem der falder for den kinesiske tiger, tør vi ikke spå, men der er et par iøjnefaldende brands, som har valgt ikke at være med i denne stortest. Det fortæller noget om den hårde konkurrence på mobil-hardware. Ingen tvivl om, at vi de kommende år vil se kineserne manifestere sig endnu stærkere.

I samme øjeblik vi fik Huawei P9 i hænderne forstod vi, hvorfor konkurrenter ryster.

For denne mobiltelefon koster tæt på det halve af en iPhone 7, Samsung S7 Edge eller Sony Xperia XZ. Selvom den ikke helt er så heftig på alle punkter, så er der tale om en smartphone, der kan hænge med langt henad vejen. Vi nævner i flæng 5,2”-skærm med HD-opløsning, 12 megapixel kamera og en ret god processor.

Se også:  Her er iPhone 13: Store kameraforbedringer og bedre batteri

Når du åbner applikationer, spil eller andre ting, kan du ikke rigtig registrere, om P9 er hurtigere eller langsommere end konkurrenterne fra Sony og Samsung med samme styresystem. Det er meget godt gået!

Prisen ligger lige over de 3000 kroner, men vægten og tykkelsen er også i bund. Faktisk er P9 en bagatel tyndere end iPhone 7 og dermed testen tyndeste smartphone.

I hånden opleves den bestemt ikke billig med sin tynde titanium-lignende ramme og runde lækre flader. Tværtimod – du får en lækker fornemmelse. Blot er overfladen også meget glat, så et cover er en god idé her.

Skærmen har ikke helt den samme glød og dybde som hos testens Sony, Samsung og især Apple. Men den står skarpt og rent. Til film og spil kommer du til at mangle lidt saft og kraft, og dette er det eneste punkt, hvor vi har en reel indvending.

Se også:  CES: Her er specifikationerne på OnePlus 10 Pro

Kameraet har høj opløsning og modsat Apple, der også optager med 12 megapixel opløsning, kan kameraet snildt holde sig helt i plan med bagpladen. Og så er det endda leveret af objektiv- og kameraspecialisten Leica.

Kameraet napper gode billeder med høj skarphed. Men det har ikke helt den dybde og glød i farverne, som kameraerne fra Sony og Apple. Her er P9 lige en tak under i kvalitet, men alt i alt er kameraet godkendt.

God helhedsoplevelse 

I praktisk brug opleves P9 som en ret kvik smartphone, der ydelsesmæssigt kun ligger lige under de tre dyreste i denne test, når alle parametre vejes med. Den er måske lidt ordinær at se på, men føles ikke ordinær.

Det vigtigste: P9 leverer top-performance til prisen, og derfor er det også uden rysten på hænderne, at vi udråber den til testens bedste køb.

Bag det lidt anonyme ydre gemmer sig en solid smartphone, der kan følge de bedste – og har hovedtelefonindgang.

Bag det lidt anonyme ydre gemmer sig en solid smartphone, der kan følge de bedste – og har hovedtelefonindgang.


Huawei P9
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Pris: 3.999 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bedste køb
Huawei P9
smartphone
test

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S