Home » Mobiltelefon » Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google
Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google

Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google

Share

Det er muligt at skyde stillbilleder samtidig med at du optager video. Det er også gjort nemt at lave beskæringer af de højopløste 50 MP billeder, som tåler at blive croppet, uden at det går for voldsomt udover billedkvaliteten.

Zoom klarer kameraer også rigtig flot. Selv ved 50 x zoom bevarer billederne en nogenlunde kvalitet.

Frontkameraet er på 32 MP, og det leverer ligeledes skarpe lysstærke billeder. En dybdesensor gør det muligt at lave flotte baggrundsløringer og giver samtidig effektiv ansigtsgenkendelse.

Mangler apps

Så langt så godt. Men der er et ”men”. Og det er et betydeligt ”men”. For handelsblokaden gør, at P40 Pro ikke har adgang til Googles software.

Systemet ligner det man kender fra tidligere Huawei-mobiler, så Android-brugere vil føle sig hjemme, men mobilen er ikke i stand til at køre Google-apps, herunder Google Play, som er adgangsporten til alle Android-apps. Huawei har sin egen appbutik, AppGallery, men den er på nuværende tidspunkt mangelfuld.

Se også:  Sådan er Huaweis Google-fri styresystem i brug - vi har testet det

Der er dog rigtig mange ting, inklusiv Googles tjenester, netbank, e-boks, Facebook, instagram m.m., som kan køres fra mobilens browser. Lav en genvej på startskærmen, og det er næsten som at have en app. De fleste hjemmesider er mobiloptimerede, og det gør faktisk, at oplevelsen minder enormt meget den du får i en app. Det gælder for Facebook, Instagram, Rejseplanen og mange andre (Facebooks messenger kræver en app, men der findes en uofficel app i AppGallery, som gør det muligt at bruge tjenesten).

Vi fik relativt hurtigt fyldt P40 Pro op med de fleste af de tjenester vi havde brug. Hvis de ikke fandtes som apps levede vi genveje til deres hjemmeside.

Vi fik relativt hurtigt fyldt P40 Pro op med de fleste af de tjenester vi havde brug. Hvis de ikke fandtes som apps levede vi genveje til deres hjemmeside.

Alligevel er det ikke helt det samme. For hjemmesider integreres ikke på samme måde som apps, der giver pop-ups, notifikationer og den slags. De interagere heller ikke med hinanden på samme måde. Der kan eksempelvis ikke deles indhold direkte mellem dem. Du må kopiere eller downloade indholdet, og så sætte det ind manuelt.

Der er desuden mange enheder, der skal bruge en app for at fungere – hovedtelefoner, højttalere, smart home enheder osv. Og dem finder du ikke mange af her. I hvert fald ikke lige nu. Der vil gå nogen tid før alle producenter får gjort deres apps kompatible. Men det lykkedes os faktisk at få hul igennem til Sonos, via Tidals app, og til Philips Hue, via en uofficiel app, der også understøtter IKEA Trådfri.

Du undgår således ikke at ramme hovedet mod muren før eller siden. Med mindre Huawei får gevaldig fart på med at fylde apps på hylderne.

Der er dog også en del store apps, som allerede er tilgængelige i Huaweis app-butik. Det gælder blandt andet Microsoft Office, Snapchat, LiveScore, Vejr&Radar, Kaspersky Internet Security samt musikstreamingtjenester som Tidal og Deezer (Spotify fungerer via browseren).

Og så har Huawei altså også selv en række rigtig fine apps, som er præinstalleret på mobilen. Det gælder sundhedapps, billed- og videoredigering, musik, videochat og meget andet. EMUI 10, Huaweis styresystem, rummer også en række funktioner til deling mellem enheder, multitasking m.m.

TAGS
appgallery
g
handelskrig
HMS
Huawei
p40
P40 Pro
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S