Home » Mobiltelefon » Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google
Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google

Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google

Share

Teknologien er i top på Huaweis nye flagskibsmobil, som især udmærker sig ved et utrolig stærkt kamera. Manglen på apps i Huawei styresystem hæmmer oplevelsen en smule, men det er relativt nemt at få både Google-tjenester og det meste andet op at køre

Huawei er tilbage på det danske mobilmarked med den første topmobil siden den amerikanske handelsblokade slog dem ud af kurs sidste år. P40 Pro er producentens flagskibsmobil, så spændingen omkring den har været stor. Ikke bare i forhold til styresystemet, som er helt uden Google, men også i forhold til om den overhovedet kommer ud på det danske marked. Det gør den, og vi har allerede haft fingrene i den.

Elegant design

Der er for så vidt tale om en klassisk Huawei-mobil. Designet lægger sig tæt op ad forgængeren P30 Pro, men med et par fine optimeringer hist og her. Blandt andet er skærmen nu afrundet hele vejen rundt, ikke kun i siderne, også i top og bund. Det gør mobilen mere behagelig at holde på, og giver generelt telefonen et mere harmonisk og elegant look.

Se også:  Stor opdatering til Huawei-mobiler: Se hvornår din smartphone får den ...

Der er aluminiumskanter hele vejen rundt, og den testede model havde en lækker matteret grå bagside i glas. Det er en rigtig nydelig smartphone i en god og håndterlig størrelse.

Til forskel fra forgængeren er der ikke et sort hak (et ”notch”) i toppen af skærmen. I stedet er selfiekameraet implementeret som et aflangt prikhulskamera med to linser, oppe i venstre hjørne af skærmen.

Det rektangulære kameramodul bagpå på mobilen fylder en del, men sådan er det med tidens nye topmobiler.

Mobilen har en IP68-certificering, hvilket betyder, at den modstår støv og er vandtæt ned til 1,5 meter i 30 minutter.

Skærmen måler 6,58” og har en fin opløsning på 2640 x 1200 p. Den leverer et ualmindelig flot billede, med uforlignelig kontrast, stærk farvegengivelse og stor skarphed. Opdateringshastigheden er 90 hz, så billederne flyder flot, og skærmens respons på input føles helt jævn og naturlig.

Se også:  Fuld opladning på 17 minutter: Den nye Xiaomi 11T Pro har ekstremt batteri

Skærmen suppleres fint af de indbyggede højttalere, som leverer ganske glimrende lyd. Der er den helt nye Bluetooth 5.1 standard til trådløs tilslutning af blandt andet hovedtelefoner og højttalere, og mobilen understøtter LDAC og AAC til optimering af digital lyd.

Lynhurtig opladning

Processoren er Huaweis egen Kirin 990. Den leverer en ydelse, der kan matche de bedste Android-konkurrenter. P40 Pro har således kræfterne til stort set alle tænkelige opgaver – spil, videoredigering, AR m.m.

1 2 3 4Næste

TAGS
appgallery
g
handelskrig
HMS
Huawei
p40
P40 Pro
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S