Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei P30 Pro: Et superkamera forklædt som smartphone

Med en imponerende zoom skubber Huawei endnu engang grænserne for, hvad man kan forvente af et kamera i en smartphone. Batteriet i den nye P30 Pro er samtidig helt forrygende.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Huawei satte nye standarder for kvaliteten af et mobilkamera med sidste års P20 Pro. Efterfølgeren har nye tricks i ærmet, som igen placerer Huawei et skridt foran de andre.

Kom helt tæt på

Vi kan lige så godt gå direkte til kameraet, for det er her, P30 Pro virkelig har noget at byde på.

Et stykke henad vejen bygger den videre på teknologien i P20 Pro og den beslægtede Mate 20 Pro. Der er 40 MP-hovedkamera, ultravidvinkel med mulighed for macro, samt nattetilstand, der giver tydelige billeder, selv når det næsten er helt bælgmørkt.

Men der er nu alligevel rykket lidt ved konfigurationen. Dybdemåleren har fået sit eget kamera, og så er der kommet et helt nyt periskop-agtigt teleobjektiv, der hæver zoom-evnen fra 3x til 5x. Det er vel at mærke optisk zoom, uden digital forringelse af billedkvaliteten.

Via hybridzoom, der får digital assistance, kommer du op på 10x, stadig uden nævneværdig degradering. Men det er faktisk muligt at gå meget længere. Du kan zoome helt op til 50 gange. Det er ikke det kønneste billede, du så får, men du kan fint se, hvad der er på det, selv tekst på et skilt langt væk eller frontmanden i dit favoritband, når du står helt nede på bagerste række. På den måde er mobilen i stand til at se ting, du ikke kan skimte med det blotte øje.

https://www.instagram.com/p/BvoxlxxB8OX/?utm_source=ig_web_copy_link

Det er blandt andet en utrolig stærk billedstabilisering, der gør dette muligt. Den får du også glæde af ved video og lavt belyste billeder.

P30 Pro tilbyder den velkendte nattetilstand, men det er faktisk sjældent nødvendigt at bruge den. For ved at pille lidt ved sensoren, er det lykkedes Huawei at skyde ISOen helt op på 409.600. Det er mere end mange professionelle kameraer og gør faktisk, at du selv i helt almindelig tilstand kan skyde både billeder og videoer, hvor der stort set intet lys er.

Det er således et superalsidigt kamera, der for de fleste vil overflødiggøre behovet for et ”rigtigt” kamera. Autofokus er hurtig, og billedkvaliteten generelt virkelig flot med fin kontrast og gode farver. Video flyder også smukt og smidigt, selv når det går hektisk for sig. Bokeh-effekterne sidder dog ikke altid helt i skabet, og når vi har de kritiske briller på, havde vi faktisk foretrukket en optisk zoom på 3x i stedet 5x, da det oftest vil være mere brugbart.

Selfiekameraet er svært at klage over med overdådig 32 MP-sensor samt et væld af muligheder for at forfine dine selfies.

Højttaler i skærmen

Vi gætter på, at det er kamerasystemet, der har krævet lidt ekstra plads, for P30 Pro er ikke just den slankeste eller letteste mobil. Den ligger dog godt i hånden med sine afrundede kanter.

Den lysstærke, men lidt kolde OLED-skærm, dækker stort set hele overfladen. Der er blot et minimalt ”notch” i toppen. Desværre betyder det, at du må undvære den stærke ansigtsgenkendelse fra Mate 20 Pro. Til gengæld er fingeraftrykslæseren, som er indbygget i skærmen, præcis og relativt hurtig.

Der er ingen stereohøjttaler, kun en monohøjttaler i bunden, og det høres. P30 Pro er kun middelmådig på lydkvalitet.

Højttaler til telefonopkald er der slet ikke. Istedet skabes lyden af en særlig vibrations-teknologi i skærmen. Det fungerer faktisk overraskende godt. Lyden går flot og klart igennem.

Vildt batteri

Når det gælder vitale elementer som processor, ram, batteri og styresystem, er der groft sagt tale om genbrug fra Mate 20 Pro. Det er så absolut heller ikke den værste mobil at bruge fra.

Kirin 980-processoren er ikke længere den stærkeste, men i praksis føles P30 Pro ligeså hurtig som de bedste Android-konkurrenter. De 8 GB ram sikrer dertil et pænt overskud i multitasking.

Batteriet fås ikke bedre. Mobilen klarer snildt et par dage, før den skal i opladeren, og når det er tid, sikrer 40 W superopladeren, at der er fuld strøm igen på under en time.

https://www.instagram.com/p/Bvw2Gchhxl9/?utm_source=ig_web_copy_link