Home » Mobiltelefon » Huawei P Smart Z [TEST]: Huaweis billigmobil er fremme i skoene
Huawei P Smart Z [TEST]: Huaweis billigmobil er fremme i skoene

Huawei P Smart Z [TEST]: Huaweis billigmobil er fremme i skoene

Share

Prisen er under to tusind kroner, men P Smart Z byder på features, man normalt skal købe de dyreste mobiler for at få

Hvis du for blot få år siden købte en smartphone til under to tusind kroner, skulle du være glad, bare den kunne tygge sig igennem dit Facebook-feed uden at hakke i det. Den tid er forbi. Huawei viser med P Smart Z, at man kan komme rigtig langt for få penge.

Masser af skærm

Det er en relativt slank mobil, som med glas både for og bag minder en del om de dyre topmobiler. Som tendensen er, har man gjort alt for at strække skærmen helt ud til kanterne, så spildpladsen er minimal.

På P Smart Z er man dog gået skridtet længere end de fleste. Der er nemlig intet notch i toppen. Frontkameraet er skjult som et pop-op-kamera, der dukker op fra toppen, når du vil tage en selfie.

Mere end 90 procent af fronten er således udnyttet. Alligevel er det en ret stor mobil. Det kan ikke være anderledes, når skærmen måler hele 6,59”. Til vores smag er den lidt for stor. Den ligger ikke optimalt i hånden, og betjeningen bliver lidt fumlet, men man kan ikke sige andet end, at man får utrolig meget skærm for pengene.

Se også:  Guide: Brug din smartphone til overvågning

Der er USB-C til opladning, og så er mobilen sørme også velsignet med en god gammeldags jack-udgang til hovedtelefoner.Så her har den faktisk et lille forspring til de nyeste topmobiler. På bagsiden er der fingeraftrykslæser til login, men fordi frontkameraet er skjult, er der ikke mulighed for ansigtsgenkendelse. Det er lidt en skam.

Kræfter til det meste

Skærmkvaliteten er rigtig glimrende, med flot balance mellem god lysstærke, fin kontrast og naturlige farver. Den er selvfølgelig ikke i nærheden af de bedste OLED-skærme, men for prisklassen er den exceptionel.

Ydelsen er typisk der, hvor man mærker, at der er tale om en billig mobil. Det gør man også her, men det er faktisk slet ikke så skidt, som man kunne forvente. Der er rigeligt med overskud til alle almindelige opgaver, og lidt gaming i den moderate ende er der også plads til.

Se også:  Huawei Freebuds Pro [TEST]: Støjreducerende earbuds med flot lyd og stærk pris

Batteriet overrasker ligeledes positivt. Med 4000 mAh klarer det snildt en dag eller halvanden. Desværre er der ikke nogen form for hurtigopladning, så det tager noget tid at få strøm.

Fine kameraer

På kameraet har vi lært at forvente en del af Huawei, og P Smart Z skuffer da heller ikke. I hvert fald ikke når man tager prisen i betragtning. Der er blevet plads til to styks på bagsiden, hvoraf det ene er en dybdemåler, som gør ganske anstændige bokeh-effekter mulige. Du får endda også avancerede features som nat-tilstand, så du kan få skarpe og lysstærke billeder i kassen, selv under svage lysforhold.

Stillbilleder klarer kameraet med flot skarphed og stærk farvegengivelse omend lidt misfarvning opstår i mørke omgivelser. På video kunne man savne lidt billedstabilisering, men resul-taterne kan faktisk blive rigtig fine, hvis ikke det går for hektisk for sig.

Huawei P Smart Z
  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Kamera
  • Batteri
  • Design
  • Pris
3.5

Summary

Alt om DATA siger:

»Den er lidt stor til vores smag og pop-op-kameraet har både fordele og ulemper. Prisen taget i betragtning er det dog ikke desto mindre imponerende, hvor godt P Smart Z klarer sig på både skærm, ydelse batteri og kamera.«

Nøgletal:

Pris: 1999 kr.
Skærm: 6,59” FHD+, TFT LCD”
Processor: Hisilicon Kirin 710F
Ram: 4 GB
Lager: 464 GB, microSD
Batteri: 4000 mAh
Kamera: 16 MP + 2 MP, FHD / 16 MP, FHD pop-op
Styresystem: Android 9.0 + EMUI 9
Vægt: 196,8 gram

TAGS
buget
god pris
Huawei
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S