Huawei og TDC leverer superbredbånd til danskerne

Huawei og TDC leverer superbredbånd til danskerne

Share

Inden for to år vil halvdelen af alle danske husstande have adgang til superbredbånd med hastigheder på op til en gigabyte per sekund. Lynhastigheden bliver gjort muligt via en opgradering af TDC’s eksisterende kabelnetværk, som teknologivirksomheden Huawei kommer til at stå for. De nye superhastigheder bliver motoren for fremtidens smarte hjem og digitale underholdningstjenester, som allerede er under hastig udvikling.

I dag har TDC Group og Huawei annonceret en samarbejdsaftale, der indebærer, at Huawei vil stå for en opgradering af TDC’s kabelnet. Opgraderingen gør det muligt for YouSee-kunder at modtage bredbånd med downloadhastigheder på helt op til 1 GB/s. Opgraderingen bliver igangsat i sidste halvdel af 2016 og forventes færdig inden udgangen af 2017, og dermed bliver Danmark det første land i verden, der opgraderer et helt kabelnet til ”Giga COAX” og dermed kan tilbyde superhastigheder over kabelnetværk til glæde for danskerne.

”Vi er stolte og glæder os over denne aftale med TDC Group, som kommer til at have afgørende betydning for mange danskeres hverdag,” siger CEO i Huawei Danmark Xiao Binbing og fortsætter:

”Innovation er den ultimative drivkraft i Huawei, og at vi, som teleleverandør, nu går ind med vores teknologiske knowhow og som de første sætter nye standarder for kabelnettet, ser vi som noget ret unikt. Teknologien er så ny, at Danmark bliver det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til denne nye teknologi, og hvor der vil blive målt på brugeroplevelsen, således at kvaliteten altid sikres. Danmark bliver således pionerland for denne helt nye superbredbåndsforbindelse.”

Fra TDC Group’s side er der også stor tilfredshed med aftalen, der betyder, at allerede inden udgangen af år 2017 vil halvdelen af alle danske husstande have adgang til en hastighed, der er 10 gange hurtigere end den politiske målsætning for år 2020.

”Det er den mest ambitiøse og omfattende opgradering, vi nogensinde har foretaget i vores kabelnet, og det er samtidig en af de største investeringer i digital infrastruktur, vi har set i Danmark. Vi åbner en motorvej for digitale underholdningstjenester, hvor det kun er fantasien og ikke hastigheden, der sætter grænser,” siger CEO hos TDC Group, Pernille Erenbjerg, der også er glad for en udvidelse af samarbejdet med Huawei:

”Huawei har gjort et forbilledligt arbejde med at drive vores 4G-netværk, og vi er overbeviste om, at de med deres tekniske ekspertise er fuldt ud i stand til at levere en løsning, som både er ultrahurtig og omkostningseffektiv, hvilket kommer slutbrugerne til gavn.”

Klar til både den virkelige og den virtuelle virkelighed

Se også:  Nu skal du røre ved internettet
Del denne