Home » Bærbar computer » Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner
Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Share
Fornuftigt udvalg af forbindelser

Hvor Matebook X på godt og ondt slægter MacBook på er i udvalget af tilslutninger. Eller rettere mangel på samme. Der er minijack til lyd og så en USB C-port i hver side. Begge understøtter dataoverførsel, DisplayPort og opladning.

Det er blandt andet denne minimalistiske tilgang til slutninger, der gør det muligt at lave en computer, der er så tynd, men den vil langt fra være ideel for alle. Heldigvis har Huaweis en løsning til dem, der har behov for lidt flere forbindelser. Der medfølger nemlig en ekstern dock med både USB A og VGA, der sluttes i den ene af USB C-portene.

Trådløs internet leveres i form af det hurtige Wi-Fi 6 med 2 x 2 MIMO, og der er desuden Bluetooth 5.0.

Imponerende ydelse

Der, hvor man typisk mærker det største kompromis ved de helt tynde bærbare, er på ydelsen. MateBook X kommer med en Core i5 fra den strømbesparende U-serie. Grafikken håndteres af den integrerede grafikchip i processoren. Ikke en løsning vi normalt ville forvente det helt store af. Men her er der tale om en model fra 10. generation af Intels processorer, som er i stand til at ramme 4,2 GHz, når Turbo Boost aktiveres. Det betyder, at du får en solid ydelse, som selv en bærbar af betydelig større format ville kunne være bekendt. En gaming-computer er det ikke ligefrem, men du kommer næppe til at mangle kræfter, end ikke hvis du begiver ud i en lettere videoredigering og lignende.

Se også:  Huawei MateBook X Pro [TEST]: Stilren bærbar af bedste kaliber

Et avanceret kølesystem sørger for at holde MateBook X afkølet uden støj, selv når det går hårdt for sig. Med 16 GB ram og et hurtigt SSD-lager på 512 GB er der heller ingen smalle steder, når det gælder filhåndtering.

Batterilevetiden er ligeledes glimrende. Og det skal den da også være på en maskine som denne, der er skabt til at omfarende arbejdsdage, hvor der kan være langt mellem hviletimerne ved en stikkontakt. Der er nok til, at du kan klare dig igennem arbejdsdagen, også hvis det bliver en af de lange. Cirka ti timer er ikke urealistisk. Computeren lader desuden hurtigt. Der medfølger en 65W USB C-oplader, som fylder computeren med strøm på halvanden times tid. En oplader som desuden også fungerer fremragende til smartphone med hurtigopladning . Huaweis egne topmodeller kan trække 40W fra den.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: Her får du smæk for skillingen

Kompakt og kompromisløs

Med mindre du skal klare meget krævende grafisk arbejde (hvilket under alle omstændigheder ikke vil være en fornøjelse på en 13″ maskine), vil du næppe opleve mangler ved MateBook X. Den er ikke bare let og lækker, den er også kraftfuld, veludrustet og brugervenlig. Og så er prisen faktisk ikke urimelig taget kvaliteten i betragtning. For den der arbejder på farten og vil være rustet til det meste, findes der næppe et bedre valg lige nu.

TAGS
Bærbar
Huawei
Laptop
matebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S