Home » Bærbar computer » Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner
Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Share

Den glatte og smidige touchpad er af en samme høje klasse, og den har desuden én suveræn fordel, som man ikke møder andre steder. Du kan klikke hvor som helst på den. Ikke kun nede i hjørnerne. I hvert fald ikke når det gælder venstreklik. Her er hele pladen klikbar, hvilket gør navigationen enormt intuitiv. Du slipper for at flytte din finger eller tage en anden finger i brug for at klikke. Og det sætter man meget hurtigt pris på. Højreklik sker stadig i nederste højre hjørne.

Man får desuden glæde af Huaweis velkendte sikkerhedsfunktioner, som har præget MateBook-serien fra start. Først og fremmest webkameraet, som er gemt væk i en tast i tastaturet. Klik det op når du skal bruge det, og ned igen, når du er færdig. En nem og simpel måde at sikre, at ingen kigger med, når du ikke ønsker det. Det er vist stadig kun Huawei, der tilbyder den løsning.

Se også:  Det er slut med bærbare fra Toshiba

Fingeraftrykslæser i powerknappen får du også. Det er efterhånden en ret udbredt feature, men ikke desto mindre en nem måde at logge på computere på nem og sikker vis.

En særlig trumf, som dog kun er for dem med en nyere Huawei-mobil, er Huawei Share funktionen, som gør det muligt at koble MateBook X og smartphone sammen. Det sker ganske let ved at aktivere NFC og lægge mobilen på computerens touchpad.

Det giver en direkte spejling af mobilens indhold i et vindue i venstre side af computerens skærm. Stort set al mobilens indhold kan tilgås den vej. Således kan du eksempelvis flytte billeder mellem enhederne blot ved at trække den fra den ene til den anden. Du kan skrive beskeder på mobilen med computerens tastatur, du kan foretage mobilopkald fra computeren, eller du kan styre mobilens kamera fra computeren, hvilket kan være smart, hvis du eksempelvis har monteret det i et stativ eller vil optage dig selv.

Se også:  Huawei MateBook X [TEST]: Kompakt bærbar med det hele

Mulighederne strækker sig dog meget længere end det. Træk topmenuen ned på mobilen og med et hurtigt klik kan du optage computerens skærm eller vælge, om lyden fra din mobil skal afspilles på computeren eller omvendt. Du kan desuden synkronisere udvalgt indhold mellem enhederne, så de altid har det nyeste fra den anden enhed, og du kan dele udklipsholderen, så det er nemt at kopiere indhold på den ene og sætte det ind på den anden. Huawei Share udvider således funktionaliteten på en måde, der kan gøre livet betydeligt lettere, hvis man er vant til at synkronisering mellem mobil og computer er noget, der foregår via skytjenester som Dropbox.

TAGS
Bærbar
Huawei
Laptop
matebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S