Home » Bærbar computer » Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner
Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Share

Der er kvalitet i hver en tomme af den kompakte MateBook X, som gør det muligt at arbejde på farten uden begrænsninger

En let og tynd bærbar er en velsignelse, når der skal arbejdes på farten. Man tænker måske kækt, at man godt lige kan overkomme at slæbe den store workstation med på forretningstur, men når du har vandret fra det ene mødelokale til det andet og forsøgt at klemme dig ind på et fly- eller togsæde for at arbejde med computeren, forbander du den ekstra vægt.

En ultralet bærbar er vejen frem, men vi er vant til – og har måske endda affundet os med – at den kommer med kompromisser. Men sådan behøver det ikke at være. Huawei viser med den nye MateBook X, at du ikke nødvendigvis skal lide de store afsavn, når du arbejder på farten.

Udnytter pladsen optimalt

MateBook X vejer kun 1 kilo, og på det tykkeste sted måler den 13,6 mm. Klædt i stilrent aluminium slægter den en vis æble-konkurrent på. Ligheden er så åbenlys, at Huawei ikke engang forsøger at lægge skjul på den.

Se også:  Acer klar med en kæmpe Chromebook til billige penge

Der er dog forskelle. Sammenlignet med MacBook Air, formår Huawei faktisk at udnytte pladsen bedre. Skærmen går længere ud i kanterne, og der er blevet plads til et fuldstørrelse tastatur, som strækker sig helt ud i siderne, med en stor bred touchpad nedenunder.

Huawei går imod strømmen med et display i 3:2-format. Det ret høje format giver fordele, når der skal arbejdes med tekst, PowerPoint, Excel-ark, hjemmesider og lignende, men er ikke det bedste til tidsbaserede projekter som videoredigering og musik eller til at nyde film på. Om formatet er det rette for dig kommer således an på, hvad du skal bruge computeren til.

Men uanset hvad så er det en flot og farvelækker skæm, som med 3K-opløsning står knivskarpt. Den giver endda mulighed for touchbetjening.

Se også:  Verdens første 16”-gaminglaptop med QHD-opløsning

Se vores videogennemgang her:

Der er fire højttalere gemt i computeren. De to af dem under tastaturet. Lyden er ikke skidt for en computer af denne størrelse, men den skærer lidt i diskanten, og der er ikke voldsomt megen bas. Dog er er der muligt at aktivere en surround-tilstand, som er ret overbevisende. Det lyder bogstaveligt talt, som om lyden strækker sig langt udenfor maskinens beskedne rammer.

Ved at placere to mikrofoner helt ude i den yderste kant af computeren, hvor touchpad’en slutter, har man forsøgt at optimere lydkvaliteten på videosamtaler. Og det lykkes faktisk udmærket. Du går fint og klart igennem hos modtageren, selvom du ikke sidder lige op ad skærmen.

Suveræn betjening

Tastaturet er af eksemplarisk kvalitet. Vandringen i de behageligt store taster er lige tilpas, og skriveoplevelsen er responsiv og stabil.

TAGS
Bærbar
Huawei
Laptop
matebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S