Home » Hardware » Huawei Matebook 13 [TEST]: Den nye i klassen sejrer
Huawei Matebook 13 [TEST]: Den nye i klassen sejrer

Huawei Matebook 13 [TEST]: Den nye i klassen sejrer

Share

Det er ikke, så længe siden Huawei introducerede bærbare i Danmark. Og godt de kom!

Tager man opskriften på en Ultrabook med Windows og krydrer den med det originale design, som Apples MacBook Air har dikteret, får du nogenlunde en Huawei Matebook 13 fra mobiltelefongiganten Huawei. Kineserne er nye på det danske marked for bærbare computere, men Huawei har gjort det fremragende indtil nu og virker nærmest garvede i faget. Matebook 13 er på mange måder en MacBook Air med et ekstra skud vitaminer i kraft af bedre ydelse og funktioner. Og så kører den selvfølgelig på Windows.

Men dens tiltrækning skyldes først og fremmest en ret lækker indpakning og en vægt på lige over de magiske 1 kilo. Det er absolut godkendt. Tykkelsen på 1,49 centimeter er lige til den tykke side, men til gengæld er der gjort plads til testens kvikkeste processor (sammen med Asus’), så du også får en kvik maskine. Desuden giver tykkelsen en fornemmelse af en maskine, der er virkelig hårdfør.

Se også:  Huawei Watch GT Runner [TEST]: Huawei-ur til den seriøse løber

Huaweis skærm går næsten ud til kanten, og det samme gør tastaturet. Pladsen er udnyttet maksimalt, og det betyder blandt andet, at du får nogle meget store taster, som er rigtigt gode at skrive på. Tasterne reagerer hurtigt, og så kan du kombinere det med, at trykke på skærmen, der reagerer hurtigt på input.

Skærmen står ret flot og klart og med en opløsning på 2160 x 1400 pixel er pixelstørrelsen optimal. Ikoner med mere bliver ikke for små, og du har stadig meget høj opløsning til billedbehandling, eller når der skal streames film eller serier.

Målt som testens hurtigste

Matebook 13 opleves ret kvik, og i vores kontrolmålinger er den da også testens hurtigste. Den får dog kamp til stregen af den – også fremragende – Asus Zenbook. Asus er marginalt langsommere, men tilbyder mere hukommelse og lidt større skærm. De har samme grafikkort fra Nvidia, hvilket betyder, at du faktisk også kan nappe et spil. Ikke på niveau med oplevelsen på en ægte gamingcomputer, men Matebook klarer ”ærterne” ret godt her også.

Se også:  Lynhurtigt internet i hele hjemmet: Så nemt kan det gøres ...
Huawei Matebook 13
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Dommen

“Huawei er ret ny på det danske laptop-marked. Men Matebook 13 markerer, at kineserne vil noget. Samlet set er det testens bedste computer. Den er lynhurtig, og skærmen står klart.”

9999 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Huawei
matebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S