Home » Mobiltelefon » Huawei Mate 9 Pro [TEST]: Dyr men alle pengene værd
Huawei Mate 9 Pro [TEST]: Dyr men alle pengene værd

Huawei Mate 9 Pro [TEST]: Dyr men alle pengene værd

Share

Mate 9 Pro er Huaweis dyreste mobil til dato, men er alligevel et rigtig godt køb, for den formår at matche smartphones, der er langt dyrere

Seks tusind kroner er mange penge for en mobil. I hvert fald i Android-verdenen, hvor vi er vant til, at man for væsentligt mindre end, hvad en iPhone koster, kan få rigtig meget. Især Huawei har vist, hvor billigt det kan lade sig gøre at lave gode Android-mobiler.

Så det virker som et vovet træk at bevæge sig helt op i det øverste prissegment, hvor kun kanoner som Apple, Samsung og HTC normalt tillader sig at rumstere. Mate 9 Pro beviser, at Huawei snildt kan gøre sig i denne liga.

Nøgletal

Pris: 5999 kr.
Skærm: 5.5’’ WQHD AMOLED, 534ppi
Processor: Kirin 960 + G71 MP8
Ram: 6 GB
Lager: 128 GB + microSD-port
Kamera: 12 MP IOS + 20 MP monokrom, f2.2, 4K / 8M FHD front
Batteri: 4000 mAh + SuperCharge
Styresystem: Android 7.0 + EMUI 5.0

Kurvede linjer

Skærmstørrelse er 5,5”, så teoretisk set snakker vi en phablet, i kategori med iPhone 7 Plus og Galaxy S7 edge (og Note7 havde den stadig eksisteret).  Ligesom Samsung har Huawei dog formået at klemme den store skærm ned i et slankt og elegant design, så mobilen faktisk ikke føles så forfærdelig stor. Den er langt fra så klodset som iPhone 7 og vejer ikke nær så meget.

Se også:  Sony Xperia L4 [TEST]: Ikke nok for pengene

Skærmen kurver i siderne på samme måde som Samsungs edge-mobiler, dog uden at den kurvede del kan noget i sig selv, og i lighed med disse mobiler er der også aflang fingeraftrylæser under skærmen. Den fungerer også som hjem-knap og adgang til Google Now. Det er lige lovlig megen funktionalitet at lægge i en simpel touchknap uden klik, så det kræver lidt tilvænning at betjene den ubesværet.

Billede og lyd i topklasse
Skærmen er i QHD, og står knivskarpt, med flot konstrast og farvegengivelse samt imponerende lysstyrke.
Der er også kælet for lyden i mobilen, som både i bunden og i toppen over skærmen har højttaler. Højttalerne fungerer forskelligt, afhængig af hvordan du vender mobilen. I vertikal tilstand er den nederste bas, mens den øverste er diskant og i horisontal tilstand bliver de et stereopar med ”surround”-effekt. Resultatet er overraskende godt, i forhold til en mobil.

Alsidigt kamera

Kameraet er vel nok der, hvor der konkurreres hårdest blandt mobilproducenterne lige nu. Huawei har fundet en stærk allieret i Leica, og med Mate 9 Pro fortsættes samarbejdet, der tidligere på året bragte os det glimrende dual-kamera i P9.

Se også:  Xiaomi Mi 11 Ultra [TEST]: Et monster af en kameramobil

Grundprincippet, hvor et standard-objektiv suppleres af et monokron-objektiv, er det samme, men denne gang er der 20 MP at gøre godt med på monokrom-delen (standard-objektivet har 12 MP). Der er desuden tilføjet optisk billedstabilisering, hybrid auto-fokus og stort set alt, hvad det ellers er muligt at proppe i et mobilkamera nu om dage.

Samlet set giver det suverænt skarpe og farvestærke billeder, der er helt på niveau med de allerbedste fra konkurrenterne.
Objektiverne er lige knap så lysstærke som i iPhone 7 Plus, og selvom der er mulighed for at zoome x 2 uden, at det går nævneværdigt udover billedkvaliteten, så er der tale om digitale tryllerier, der ikke helt matcher den optiske zoom i Apples mobil.

Til gengæld er kameraet i Mate 9 Pro mere alsidigt. Du kan finjustere næsten enhver indstilling, og med Pro Mode kan du være kreativ med billederne på linje med et ”rigtig” kamera. Videooptagelse sker i 4K, og der er et glimrende kamera på fronten, der skyder selfies på 8 MP.

Huawei Mate 9 Pro
  • Features
  • Ydelse
  • skærn
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Mate 9 Pro er ikke bare den bedste Android-mobil lige nu, på visse punkter er den også den bedste smarthpone overhovedet. Især batteri, kamera og ydelse imponerer, men skærm og lyd er også i top. Trods den høje pris, får du derfor meget for pengene .

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Alt om DATA anbefaler
Android mobil
Billede og lyd i topklasse
Hauwai Mate 9 Pro
køb af smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S