Home » Mobiltelefon » Huawei Mate 20 Pro [TEST]: Forrygende smartphone sætter ny standard
Huawei Mate 20 Pro [TEST]: Forrygende smartphone sætter ny standard

Huawei Mate 20 Pro [TEST]: Forrygende smartphone sætter ny standard

Share
Enestående kamera

På kamerafronten har Mate 20 Pro lidt at leve op til, efter den banebrydende P20 Pro, men den skuffer ikke. Der er langt henad vejen taget udgangspunkt i samme opbygning, men justeret og forbedret hist og her. Der er fortsat tale om et trippelkamera, men monokronkameraet er skiftet ud med en ultravidvinkel-linse.

Udover at skyde billeder i, hvad der svarer til 21:9-format, gør kameraet det også muligt at tage makrofoto med en afstand ned til 2,5 cm. Det øger alsidigheden yderligere af et kamera, der i forvejen byder på bokeh-effekt, 3 x optisk zoom, uhyre overbevisende nattilstand og meget andet.

Dertil er der kommet nye AI-funktioner til at optimere dine fotos, og den kunstige intelligens har også spredt sig til videodelen, så mobilen gør det nemt at få et lækkert look på dine optagelser. Man skal dog være kritisk med AI-funktionerne. De kan godt overgøre optimeringen lidt.

Se også:  Apple iPhone 12 [TEST]: Pænere, men ikke perfekt

Målt direkte mod P20 Pro er forskellen i billedkvaliteten ikke kæmpe stor, men der ér sket et løft. Billederne står en anelse mere klart og lysstærkt. Sammenligner man med iPhone Xs, har Mate 20 Pro et pænt forspring, og gælder det Samsung Galaxy Note9, så er den nogenlunde på niveau, dog er Huawei-mobilen langt mere alsidig. Frontkameraet skuffer heller ikke. Her er vi ligeledes i den højeste klasse og med et væld af fine selfiefunktioner.

Omvendt opladning

Processoren i mobilen er Huaweis egen Kirin 980. Den leverer den bedste ydelse, vi har oplevet i en Android-mobil til dato. De nyeste spil og avanceret billedredigering klarer den helt uden problemer.

Samtidig sikrer et enormt batteri på 4200 mAh, at du kan give den fuld gas med gaming og strømkrævende opgaver, uden at mobilen går død lige med det første. Den klarer snildt et par dage på en opladning, og en ny kraftfuld 40 W super charger sørger for, at mobilen er ladt op igen ekstremt hurtigt.

Se også:  Årets iPhones bliver udskudt

Mate 20 Pro kan også oplades trådløst, endda med 15 W quick charge. Men ikke nok med det. Den kan også oplade andre enheder trådløst. Slå omvendt opladning til, vend mobilen med bagsiden opad og læg et smart-ur, en mobil eller andet der understøtter Qi-opladning ovenpå, og den vil trække strøm til sig. Ret tjekket.

Den bedste mobil lige nu

Hvis P20 Pro ikke fik manifesteret Huawei som den mest innovative producent af smartphones lige nu, så gør Mate 20 Pro det i den grad. Den er i front på stort set alle væsentlige punkter og introducerer op til flere spritnye features. Prisen er pebret, men de mobiler, du skal sammenligne den med, er dyrere. Der skal ske noget drastisk, hvis ikke den ender som årets smartphone.

Huawei Mate 20 Pro
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Lyd
  • Batteri
  • Design
  • pris
5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»På design, kamera og batteri er der ingen, der matcher den lige nu, og på ydelse er det den stærkeste Android. Mobilen byder desuden på et par innovative features, der ikke er set før. Det gør samlet set Huawei Mate 20 Pro til den bedste smartphone, du kan købe lige nu.«

Nøgletal
Pris: 7499 kr.
Skærm: 6,39’’ Amoled, 2K+
Processor: Kirin 980, octa-core
Drev: 6 GB ram, 128 GB lager
Kamera: 40 MP + 20 MP + 8 MP, vidvinkel, makro 3 x zoom, bokeh, Night Mode, 4K / 24 MP, F2.0 på front
Batteri: 4200 mAh, Super Charge 2.0,
15 W wireless, reverse charge
Styresystem: Andriod 9.0 + EMUI9.0

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Huawei
kvalitet
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S