Huawei Mate 20 Pro [TEST]: Forrygende smartphone sætter ny standard

Huawei Mate 20 Pro [TEST]: Forrygende smartphone sætter ny standard

Share

Mate 20 Pro er let og elegant, men gemmer på enorme kræfter, generøst batteri og et kamera i en klasse helt for sig

Det har været et godt år for Huawei. Med P20 Pro fik producenten sat nye standarder for kamerakvalitet i en smartphone og banet sig vej til toppen af mobilmarkedet. De kunne med god ret have valgt at læne sig tilbage og hvile på laurbærrene. Det har de ikke gjort. I stedet runder de året af med endnu et brag af en mobil.

Slank storskærmsmobil

Mate-serien adskiller sig fra P-serien ved større skærme og større muskler. Det er der som sådan ikke ændret på med Mate 20 Pro.

Den har stor skærm ligesom sine forgængere – vi er helt oppe på 6,39” – men designet er slebet til i en grad, så den fremstår kompakt, let og langt mere fiks end andre smartphones med denne skærmstørrelse. Skærmen dækker hele fronten, og det buede glas eliminerer kanter i siden. Forestil dig en iPhone Xs krydset med en Samsung Galaxy S9, så har du en god idé om designet.

Se også:  Huawei AM61 xSport Bluetooth Headphones [TEST]

Mate 20 Pro er derfor ikke så kontant business-agtig i sit look som tidligere Mates, men kan appellere til alle, der søger en designlækker mobil med stor skærm.

Eneste lille kikser er højttalerens placering inde i USB C-porten. Den spiller sådan set ganske fint, men du kommer nemt til at dække over den med fingeren, når du holder mobilen, og så er det nok heller ikke så svært at gætte, hvad der sker, når du sætter en oplader i stikket …

Skærmen læser din finger

Skærmkvaliteten kan man ikke klage over. Billedet står skarpt og med imponerende kontrast, lysstyrke og farvegengivelse. Da skærmen går næsten helt ned til bunden, er der ikke plads til fysiske knapper. Du kan vælge at få klassiske Android-knapper i virtuel form, eller du kan navigere med swipes for at komme rundt i systemet. Konceptet er tyvstjålet fra iPhone, men fungerer ikke desto mindre glimrende.

Se også:  Guide: Her er de skjulte tricks i iPhone

Hvad der imidlertid er helt unikt for Mate 20 Pro er, at der i skærmen er indbygget fingeraftrysk-læser. Den lyser, når du holder mobilen op, så du nemt kan placere din finger og åbne mobilen. Det er ret genialt, når nu der ikke er plads i bunden.

Dog brugte vi i langt de fleste tilfælde den velfungerende ansigtsgenkendelse, som med dedikeret infrarød sensor leverer god præcision, selv i mørke, og efter sigende også høj sikkerhed.

Del denne