Home » Mobiltelefon » Huawei Mate 20 Lite [TEST]: Fin Mate til fornuftig pris
Huawei Mate 20 Lite [TEST]: Fin Mate til fornuftig pris

Huawei Mate 20 Lite [TEST]: Fin Mate til fornuftig pris

Share

Huawei Mate 20 Lite er ikke helt så fremme i skoene som sin storebror, men prisen er til gengæld betydeligt lavere, og den har, hvad de fleste har brug for.

Mate 2 Pro er over en bred kam blevet udråbt som sidste års bedste smartphone. Vi melder os i koret her på Alt om DATA. Det er dog en ret kostbar smartphone, henvendt til dem, der hellere betaler lidt mere end lever med kompromisser.

For dem der kan klare sig med mindre, har Huawei skabt den betydeligt billigere lillebror Mate 20 Lite.

Ikke så meget tilfælles

Stik imod traditionen blev Mate 20 Lite lanceret før Mate 20 Pro. Mange af de banebrydende funktioner der er at finde i flagskibet – fingeraftrykslæser i skærmen, omvendt opladning og avanceret tripplekamera – er derfor ikke nedarvet til Lite’en.  Forventer man en nedskaleret version af Mate 20 Pro, kan man derfor blive lidt skuffet. Heldigvis er det en smartphone, der i sig selv har meget at byde på.

Se også:  Huawei AD80 [TEST]: Prisvenlig vej til et større skærmbillede
Gennemført design

I sit design er den som stort set alle smartphones, der kommer på markedet i disse dage. Glas på front og bag samt en skærm, der går stort set hele vejen ud til kanterne, med det notch i toppen, der nu engang hører til. Den er slank og let, og trods den store 6,3”-skærm føles den ikke klodset i hånden.

Der er fingeraftrykslæser på bagsiden – en imponerende hurtig en af slagsen – og så der er USB C i bunden til opladning. Gud ske tak og lov er der også en god gammeldags jackindgang til hovedtelefoner. Dem, der følger med i pakken, er ganske okay. Der er tale om en dual sim-mobil, hvor den ene sim-plads deles med microSD-pladsen. Du kan derfor ikke både udvide lagerkapaciteten og køre med to simkort samtidig. Her må du vælge. Det interne 64 GB lager burde dog række langt for de fleste.

Se også:  Spar masser af penge: Her er ugens bedste elektronik-køb
Fornuftig ydelse

Skærmen står flot og skarpt. Opløsningen er god og lysstyrken særdeles kraftig. Vi er ikke helt på niveau med topmobiler som Mate 20 Pro og iPhone Xs, når det gælder farver og kontrast, men det er ikke desto mindre en rigtig glimrende skærm. Lyden fra de indbyggede højttalere er også helt anstændig.

Det er ikke Huaweis stærkeste processor, der sidder i mobilen, og ydelsen er da således heller ikke i nærheden af Mate 20 Pro. Men den er glimrende for en mobil i denne prisklasse. Du vil absolut ingen problemer have med at afvikle almindelige dagligdags opgaver, og endda heller ikke moderat videoredigering eller gaming, blot du ikke kaster dig over det allermest krævende indhold.

Huawei Mate 20 Lite
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Batteri
  • Design
  • Pris
  • Samlet

Huawei Mate 20 Lite

»Du skal ikke forvente et kamera, der matcher Huaweis bedste mobiler, men med Mate 20 Lite får du ikke desto mindre en rigtig glimrende smartphone i flot design, som leverer, hvad langt de fleste brugere reelt har brug for i en mobil.«

Pris: 2999 kr.
Skærm: 6,3” IPS LCD, 1080 x 2340 p
Processor: Kirin 710 Octa-core
Hukommelse: 4 GB ram, 64 GB lager
Kamera: 20 MP +2 MP, F/1.8 + 24 MP +2 MP, F/2.0, AI photography
Batteri: 3750 mAh
Design: 158 x 75,3 x 7,6 mm, 172 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Huawei
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S