Home » Mobiltelefon » Huawei Mate 10 Lite [TEST]: Enormt meget mobil for pengene
Huawei Mate 10 Lite [TEST]: Enormt meget mobil for pengene

Huawei Mate 10 Lite [TEST]: Enormt meget mobil for pengene

Share

Huawei Mate 10 Lite giver dig kæmpe skærm i et kompakt design og har alt, du forventer af en god smartphone

Allerede inden flagskibet, Mate 10 Pro, er nået at komme på markedet, er Huawei klar med en billigere version af mobilen. Ligesom producentens øvrige Lite-modeller bygger Mate 10 Lite på egenskaber fra den dyrere flagskibsmodel, men skærer lidt hist og her for at gøre prisen lavere. 

Stor skærm, kompakt design

Når man ser på designet, er det svært at se, at der er skåret særlig meget. Ligesom Mate 10 Pro får du en mobil med kæmpe skærm klemt ned i et imponerende kompakt design, der gør, at mobilen ikke fylder voldsomt meget i lommen. Den 5,9″ store skærm udnytter hele 83 procent af mobilens overflade, hvilket almindeligvis er uhørt i denne prisklasse. Selv nogle af de dyreste smartphones, som iPhone 8 Plus, har langt mere spildplads omkring skærmen. 

Se også:  Huawei lancerer Super Device - skal give bedre betingelser på hjemmekontoret

I modsætning til Mate 10 Pro har man valgt at anvende aluminium i stedet for glas. Det kan næppe ses som en nedgradering. Hvad man foretrækker må være en smagssag. Vi er faktisk mest til aluminium.

At skærmen fylder så meget har den konsekvens, at fingeraftrykslæseren er flyttet til bagsiden. Ikke en ideel placering, men det er til at leve med, ikke mindst fordi det er en hurtig fingeraftrykslæser, som også giver dig mulighed for at navigere og styre nogle af mobilens funktioner ved at berøre den på forskellige måder.

I bunden er der USB-indgang til opladning, desværre af den efterhånden lidt forældede microUSB-type. Her halter mobilen efter de bedste konkurrenter. Til gengæld glædes vi ved, at du i bunden også finder en god gammeldags minijack-udgang til hovedtelefoner. Den må man efterhånden undvære i mange af de nyere smartphones, og det et problem, hvis du ikke er gået helt trådløst.

Se også:  Xiaomi 11T [TEST]: Stor og kraftfuld mediemobil

Der er plads til enten to sim-kort eller et sim-kort samt et hukommelseskort i mobilen. Hukommelsen kan udvides med op til 256GB ekstra lagerplads, oveni de ret generøse 64GB, som er indbygget i mobilen.  

I pakken medfølger også et sæt in-ears, men kvaliteten er ikke imponerende, og der følger ikke gummidutter med, så de kan tilpasses.

Underholdning i bredformat

Skærmen er i bredt 18:9-format og har en opløsning på 2160 x 1080 pixels (FHD+). Sammenlignet med Mate 10 Pro er kontrasten er lidt lavere, farverne knap så stærke, og billedet en smule udvasket. Dermed dog ikke sagt, at det på nogen er en dårlig skærm. Målt op mod konkurrenterne, og især konkurrenterne i samme prisklasse, er det en absolut anstændig skærm, der giver et troværdigt og rent billede.

Huawei Mate 10 Lite.
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Kamera
  • Design
  • Batterilevetid
  • Pris
4

Sammenfatning

Ønsker du en stor skærm i en kompakt smartphone, så er Mate 10 Lite klart det bedste køb, du kan gøre lige nu. Designet er i top, skærmkvaliteten er fin, og fire kameraer sikrer glimrende billeder og et væld af fotofunktioner. Ydelsen kunne være bedre og en USB C-port med SuperCharge havde klædt mobilen, men det er kompromisser, vi nemt kan leve med, når mobilen koster under det halve af konkurrenterne.

Pris: 2999 kroner

Specifiktationer:
Skærm: 5.9″ IPS, 1080 x 2160 pixels
Processor: Huawei Kirin 659, octa-Core
RAM: 4GB
Lager: 64GB, microSD op til 128 GB
Kamera: 16 MP + 2 MP bagside / 13 MP + 2 MP front
Batteri: 3240 mAh

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Huawei
mate
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S