Home » Mobiltelefon » Huawei klar med ny topmobil – Mate 40 Pro er et lynopladende kameramonster
Huawei klar med ny topmobil – Mate 40 Pro er et lynopladende kameramonster

Huawei klar med ny topmobil – Mate 40 Pro er et lynopladende kameramonster

Share

Huawei seneste flagskibsmobiler ser ud til at hæve standarderne for mobilteknologi på flere punkter, men de har bokser fortsat med udfordringer på software siden

Huawei har stadig adgang til at producere teknologi, der er helt fremme i skoene. Det beviste de i går eftermiddags, hvor den helt nye Mate 40-serie blev præsenteret.

De nye mobiler kommer med Huaweis nye Kirin 9000-processor, som bygger på 5 nanometer teknologi. Huawei kalder den selv for “det mest kraftfulde 5G-integrerede chipset på markedet.”

Med kapacitet på 4400 mAh slår batteristørrelsen ingen rekorder, til gengæld er der ekstremt hurtig opladning. 66W med kabel og 50W trådløst.

Vildt kamera

Kameraet er der selvfølgelig også gjort en hel del ud af. Samarbejdet med Leica er videreført, og det resulterer denne gang i et Ultra Vision Cine Camera, der kombinerer 50 MP primært kamera, 20 MP ultra-vidvinkel, 12 MP tele med 3 x optisk zooom samt et 8 MP periskop-kamera med 10 x optisk zoom. Der er også time-of-flight-sensor til dybdemåling.

Se også:  Huawei Matebook 13 [TEST]: Stilsikker allrounder til fornuftig pris

Videodelen er optimeret med XD Fusion HDR Video, der sammen med forbedret Steady Shot og støjreduktion skal give flotte og stabile optagelser i op til 4K.

Mobilsystem med udfordringer

Mobilen kommer i to versioner, Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+. Den første har skærm på 6,5″, den anden på 6,8″. De anvendte OLED-displays kører 90Hz-opdatering, hvilket er langsommere det du får i de nyeste Samsung- og OnePlus-mobiler, dog med 240 hz touch-respons.

Mate 40 Pro har 8 GB ram og 256 GB lager, mens Pro+ har 12 GB ram og 256 Gb lager.

Og så er der jo lige det med softwaren. Forholdet til Google er uændret, hvilket kort sagt vil sige “ikke-eksisterende”. Mobilerne kører open source versionen af Android med Huaweis eget EMUI-system ovenpå. I dette tilfældet det helt nye EMUI 11, som netop er frigivet.

Se også:  Huawei træder ind i ledelsen af global open source-organisation

Det ér en lidt større udfordring at anvende dette system, da der ikke er den samme direkte adgang til alle de apps vi kender, men Huawei har gjort ret meget for at gøre oplevelsen overkommelig. Med det nye Petal Search er der mulighed for at hente stort set alle apps, med adgang til de seneste opdateringer.

Prisen kan imidlertid blive en barriere for mange. Der er endnu ikke annonceret danske priser, men i Sverige ligger prisen på Mate 40 Pro på 12.999 kroner, hvilket kan omregnes til 9.332 danske kroner. Om Mate 40-serien overhovedet kommer til Dammark er dog ikke sikkert. I Sverige kommer den d. 16. november, men der er ikke meldt en officiel dansk lancering ud.

Læs vores test forårets flagskib fra Huawei, P40 Pro, herunder:

Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google


TAGS
find apps
handelskrig
Huawei
petal search
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S