Huawei klar med sin første computer

Huawei klar med sin første computer

Share

MateBook har størrelse som en tablet men indmad og software som en PC. Som tilbehør fås tastatur og pen, så du kan arbejde på farten.

På årets Mobile World Congress, som løber af stablen i Barcelona netop nu, overraskede Huawei i går eftermiddags ved at hive en hybrid-pc frem under deres pressemøde.

MateBook er det første produkt fra den kinesiske producent, der kombinerer Intel-processor med Windows-software. Den anvender processorer fra 6. generation af Core M-serien og har Windows 10 som styresystem. Ydelsen og funktionaliteten er således som en almindelig PC. Størrelsen er imidlertid som en tablet. Den vejer blot 640 gram og måler 6.9 mm i tykkelsen.

Matebook er derfor skabt til at imødekomme dem, der gerne vil have et apparat, der både skal fungere til seriøst arbejde og til underholdning på farten.

Huawei Matebook med tastatur.

Huawei Matebook med tastatur.

Konceptet er ikke nyt. Det er stort set det samme som vi kender fra Surface-serien. Men vi kan håbe, at Matebook bliver billigere end Microsofts hundedyre hybrid-computere. Endnu er der ingen danske priser offentliggjort, dog peger de europæiske på, at der bliver tale om et produkt i den højere ende af prisskalaen.

Se også:  Seriøs prisbasker fra Huawei

Stærke specs

Skærmen måler 12″ og har opløsning på 2160 x 1440 pixels. Der er stærk Wi-Fi ac-forbindelse med dual-band (2.4 GHz / 5 GHz) og MIMO. Dertil kommer Bluetooth 4.1 samt både USB Type-C og Micro USB.

På bagsiden er 5 MP ”fixed focus”-kamera og hybrid-maskinen har lyssensor, fingeraftrykslæser, accelerometer, gyroskop, og ”Hall effect sensor”.

Matebook kommer i to versioner: Én med sort kant og grå skal og en med hvid kant og gylden skal. Begge i 100% aluminium uni-body. Dertil kan man få covers i farverne sort, brun, organge og beige.

Hybrid-computeren kan konfigureres med m3-, m5-, og m7-processor, 4 GB eller 8 GB LPDDR3 ram samt harddisk på 128 GB, 256 GB eller 512 GB SSD. Priserne starter på 799 euro.

Se også:  Læg nu den smartphone væk!

Som tilbehør fås et keyboard-etui lavet af miljøvenligt, blødt PU læder samt MatePen – en digital pen med 2.048 forskellige lag af sensitivitet. Den kan bruges til håndskrevne noter og fungerer desuden som lasermarkør til eksempelvis præsentationer. Keyboardet koster 149 euro og pennen 69 euro.

Del denne