Home » AOD Pro » Huawei træder ind i ledelsen af global open source-organisation
Huawei træder ind i ledelsen af global open source-organisation

Huawei træder ind i ledelsen af global open source-organisation

Share

Når virksomheder arbejder med open source, får alle en chance for at være med, og dermed styrkes konkurrencen. Sådan lyder Huaweis argument for at træde ind i bestyrelsen for OpenChain Project

Oprindelig var software noget, der blev beskyttet med næb og klør. Virksomheder ønskede ikke at andre kunne se, hvad de arbejdede med, men det betød også, at softwaren blev dyr og besværlig.

Med tilkomsten af Linux for tre årtier siden skete der noget nyt. Det var det reelle startskud til open source-bølgen og virksomheders brug af softwarekode, som alle kunne se med i og ikke mindst ændre. Men der manglede en vigtig ting: standarder.

I bestyrelse med Google

Det satte gang i OpenChain Project, som i dag er en verdensomspændende standardorganisation, der er med til at sætte rammerne for udviklingen af open source-teknologi. Det har vist sig som en gevinst med en organisation, der sikrer, at der er standarder også inden for den åbne software.

”Open Source skal have en standard, man kan forholde sig til,” fortæller Xukun Ji, som er vice president public affairs, Communication & Sustainable Development hos Huawei Technologies Denmark.

Se også:  Huawei FreeBuds Pro 2 [TEST]: Audiofile earbuds med stærk støjreduktion

Huawei har i mange år arbejdet med åben kildekode, forklarer hun, og det er også en af årsagerne til at selskabet nu er trådt ind i bestyrelsen af OpenChain Project – hvor man sidder sammen med virksomheder som Google, Qualcomm og Siemens.

Huaweis indtræden i bestyrelsen sker, samtidig med at selskabet mærker konsekvenserne af et amerikanske handelsforbud, som blandt andet forhindrer Huawei i at få adgang til den nyeste version af mobilsystemet Androids kernefunktioner.

For Xukun Ji er det en naturlighed, at Huawei trådte ind i OpenChain Project. Til AOD PRO forklarer hun, at selskabet altid har støttet teknologistandarder, også når det gælder open source.

Giver bedre konkurrence

”Vi tror på, at værdien af open source-teknologi øges, jo lettere det bliver at bruge den. Det er noget, vi støtter gennem forskellige aktiviteter. Eksempelvis har vi i 2018 lavet en open source-protokol, der gør det nemmere at bruge forskellige protokoller til forskellige apps. Vi opfordrer også løbende parter i open source-standardisering til at udvikle på certificeringer, således at man kan få løst opkoblingsproblemer mellem aktører i netværksbranchen. På den måde bidrager vi skridt for skridt til at åbne op for open source,” forklarer Xukun Ji.

Se også:  Huawei Watch GT 3 [TEST]: Lækkert fitness-ur med lang batteritid

Hun er da heller ikke i tvivl om, at danske virksomheder ser open source som en mulighed, og at de er aktive i miljøet.

”Ud over mere konkurrence, så sikrer open source at alle kan få adgang til teknologiske løsninger, de ellers ikke ville have adgang til,” pointerer Xukun Ji.

Open source betyder endvidere, at det ikke kun er enkelte aktører, som sidder på viden og informationer. Med open source bliver vidensdeling en naturlig del af processen, mener Huaweis talsmand.

”Vi har den opfattelse, at alt skal være forbundet og intelligent, og her er open source en vigtig del. Vi er meget positive overfor open source og ser gerne, at det bliver endnu mere udbredt og brugt, ikke mindst inden for AI og cloud-teknologi,” siger Xukun Ji til AOD PRO.


TAGS
åben kildekode
Huawei
Open Source

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S