Home » Processor » Huawei i alvor knibe efter USA strammer restriktioner
Huawei i alvor knibe efter USA strammer restriktioner

Huawei i alvor knibe efter USA strammer restriktioner

Share

Fremtiden for Huaweis produkter er usikker, efter ny amerikanske lov gør det stort set umuligt at lave processorer til smartphones og andre enheder

Huawei har kæmpet hårdt det seneste år for at fortsatte deres virke, med det enorme benspænd, at de ikke kan arbejde sammen med amerikanske virksomheder. I hvert fald slet ikke på samme måde som de kunne før. Det satte præsident Trump en stopper for ved at placere Huawei på den såkaldte Entity List, der forbyder amerikanske virksomheder uden en særlig licens at handle med producenten.

Konsekvensen er blandt andet, at Huawei ikke kan bruge Google Mobile Services, som har været en grundkerne i deres mobilsystem. Huawei forsøger at kæmpe sig udenom med deres eget styresystem, men just som de er ved at opbygge dette, kommer nu endnu en stor kæp i hjulet.

Se også:  Huawei MatePad Pro [TEST]: Forrygende tablet, nu med apps
Lukker et smuthul

Den amerikanske regering har vedtaget en lov, der skal hindre Huawei i at få adgang til komponenter, der er baseret på amerikansk teknologi. Regeringen mener, at Huawei har omgået handelsforbuddet ved at udlicitere produktionen til andre oversøiske virksomheder, der ikke har været underlagt samme restriktioner. Ad den vej har de kunne købe sig adgang til amerikansk teknologi. Det fremgår i en officiel udmelding fra Handelsministeriet.

Det er især teknologi til halvledere det drejer sig om. En komponent, som er essentiel i produktionen af processorer til smartphones, wearables og et væld af andre produkter, som Huawei producerer.

Selvom Huawei laver sine egne processorer under HiSilicon-brandet, så kan de ikke undvære amerikansk teknologi i produktionen. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

Når forbuddet træder i kraft kan de imidlertid være nødt til at finde en løsning. Og løsninger har Huawei vist sig duelige i før, så mon ikke de også finder en måde at komme udenom dette. Kinesiske virksomheder er allerede godt i gang med at udvikle deres egen teknologi, som kan erstatte den amerikanske, men det vil tage tid, før den når samme niveau.

Se også:  Huawei klar med stærke bærbare til fornuftige priser

De nye restriktioner er derfor uden tvivl noget, der vil ramme Huawei hårdt, da det på sigt vil give store udfordringer i produktionen af mange af deres vigtigste produkter. For ikke at ramme leverandørerne for hårdt, vil forbuddet først træde i kraft om 120 dage, så ordrer der allerede er modtaget kan blive effektueret.

Huawei har reageret på den nye lovgivning med en skarp udmelding, der advarer om konsekvenser for hele branchen.


TAGS
handelskrig
Huawei
kirin

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S